Meta’nın yeni çıkarmış olduğu sosyal medya platformu Threads birkaç gün içerisinde 100 milyon kullanıcı barajını aşarak geride bıraktı.

Meta’nın geçtiğimiz hafta içerisinde kullanıma sunmuş olduğu Threads 100 milyon kullanıcı sayısını aştı. Twitter’a rakip olarak yerini alan Threads, 100 milyon kullanıcı barajını iki ayda aşmış olan ChatGPT’nin bu büyük başarısına sadece birkaç gün içinde ulaşmış oldu.

Kullanıma açıldıktan iki saat içerisinde 2 milyon kullanıcıya sahip olan Threads, sonrasında adım adım ilerleyerek 70 milyon barajınaulaşmıştı. Meta CEO’su olan Mark Zuckerberg, Cuma günü yapmış olduğu açıklamada lansmanın başarısının beklentilerinin çok ötesinde olduğu ifadesinde bulundu. The Verge editörlerinden birisi olan Alex Heath’e göre, Perşembe günü itibariyle Threads’te 95 milyondan daha fazla gönderi ve 190 milyon beğeni gerçekleşti.

100 milyon  kullanıcıya sahip olan Threads spesifik bir amaca sahip değil

Threads’in 100 milyon kullanıcı barajını aşması, Twitter’ın rakibi olarak dikkat çeken bir başarı olsa da, Twitter’ın 250 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Bununla birlikte, Instagram Başkanı Adam Mosseri’ye göre Meta şirketi, Threads’in Twitter’ın yerini almasını özel bir amaç olarak belirlememiş durumda. Meta’nın stratejisi, siyasi içeriklerin ve haber paylaşımının aktif olarak teşvik edilmediği bir platform sunmaktır. Bu nedenle, Meta’nın platformu, kullanıcıların sohbet odaklı bir sosyal medya deneyimi aradıkları bir tercih noktası haline gelebilir. Kullanıcılar, haberlerden ve politikadan daha ziyade iletişim ve sohbet temelli bir sosyal medya deneyimini tercih edebilirler. Bu durumda, Threads, bu kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için tercih edilen bir mecra haline gelebilir.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir