Türkiye’nin en büyük kripto parası olan Thodex davasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İşte Fatih Faruk Özer’in yaptıkları;

Türkiye’nin en büyük kripto hiti Thodex hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sabah Arzkaya’nın haberine göre Thodex CEO’su Fatih Faruk Özer kaçmadan kısa bir süre önce kardeşine anlattı. “Ya ortak bulurum ya da şirketi satarım” dedi ve korumasına ve şoförüne ihanet ettiği ortaya çıktı.
Özer’in korunması için: “Borçlusunuz. Kripto para birimleri yükseliyor, 3’e 1 oranında kazanıyorsunuz” dedi. Elindeki altını dövizle takas ettiğini iddia eden Cem U., kendisi de mağdur olan zanlıyı koruduğunu iddia etti.

Thodex CEO’su Özer akrabalarını kandırdı!

Örgüt şemasını oluşturan Cumhuriyet Savcılığı, Özel’in örgütün başı ve lideri olduğunu vurgulayarak, örgüt liderlerini ve üyelerini belirleyerek bu kişileri örgütün amacına göre kullandığını vurguladı.

Battığı düşünülen THODEX’den açıklama geldi

Thodex platformunun müvekkilin varlık platformunun kilidini açtığını, Özer ve yakınlarının dernek kurulduğundan bu yana müşteri bilgilerini sistemden silerek yönetici ve üyeleri yönlendirdiğini tespit eden savcılar, vererek dolandırıcılığı devam ettirdiğini söyledi.

Savcılık, Faruk Fatih Özer’in yardımcısı olduğu kardeş Güven Özer ile yurt içi bir kripto para borsa hesabında yaklaşık 14 milyon 350 bin lira, başka bir kripto para borsası hesabında ise 8 milyon 552.000 lira buldu. Savcılar ayrıca Thodex hesabından 6 milyon 717.000 liranın aktarıldığına inanıldığını ve kripto borsasından banka hesabına 10 milyon 753.000 liranın aktarıldığını söyledi.

Ayrıca kardeşlerden Serap Özer’in 2018’den 2021’e kadar cari döviz kuru üzerinden yaklaşık 125 milyon 560.000 lira değerinde kripto para girişi yaptığı ortaya çıktı.

Hazırlanan iddianamede şüpheliler Rana Azap ile Serap Özer ile birlikte örgütün muhasebe ve mali işler sorumlusu olduğu, şirketin yatırımcıların parasını kendi sorumluluğuna almak için kasten hareket ettiği belirtildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir