Ethereum blok zincirinde aktif olarak yer alan Beanstalk adındaki stabil kripto para ekosistemi siber saldırıya uğradı ve havuzlarda birikmiş olan 180 milyon dolar çalındı. 

Kripto para dünyasında gün geçmiyor ki yeni bir siber saldırı haberi gündeme gelmesin. Şu an için Axie Infinity ağına yapılan saldırının sıcaklığı devam ederken bu kez de Ethereum tarafında bir saldırı gerçekleşti. 

Beanstalk saldırıya uğradı

Beanstalk adlı platform Ethereum tabanlı bir stabil kripto para projesi olarak adından söz ettiriyor. BEAN adı verilen ve 1$ karşılığında ticareti yapılan bir kripto para bulunuyor. BEAN coin topluluğun  borç vermesi aslında dayalı olarak değeri de hızla devam ediyor. Siber saldırganlar borç vermiş gibi göstererek belirli bir miktarda BEAN coin satın almış gözüküyor.

Daha sonrasında ise sahte bir BIP-18 protokolü oluşturarak sınırsız bir şekilde coin kazanmaya başlamıştır. Toplam olarak 180 milyon dolarlık ETH ve BEAN coin platformdan dışarıya çıkarılmış. Saldırganların 30 milyon dolarlık varlığı Tornado Cash ağında akladığı dile getiriliyor. BEAN coin ise saldırının ardından haliyle sıfır değerine düşmüş durumdadır. Geliştiricilerin zararının nasıl karşılanacağı ise merak edilen esas konulardan biridir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir