Snapchat‘in ana şirketi Snap, 3D tarama firması Th3rd’ü satın aldığını duyurdu.Snap, Amsterdam merkezli Th3rd’ü açıklanmayan bir bedel karşılığında satın aldı.

Snap, Th3rd’ü Açıklanmayan Bir Bedele Satın Aldı

Th3rd, 2014 yılında Rudo Bisschop, Esther Bisschop ve Tristan Bethe tarafından kurulmuştur.Th3rd kurumsal çözümü 3DSaaS aracılığıyla sağlamaktadır. Ayrıca insan ve ürünlerin yüksek kaliteli 3B dijital ikizlerini oluşturma konusunda uzmanlık sergilemektedir. 

Şirket, çeşitli uygulamalarda ve kullanım durumlarında değer zinciri boyunca dijital ürün ikizlerini kullanarak şirketlerin maliyetlerini ayarlamasına olanak sağlar. Buna ek olarak zincirin her aşamasını daha verimli, daha hızlı ve daha ucuz hale getirmesine yardımcı olur. 

3D tarama girişimi Th3rd, Snap tarafından satın alındı
Th3rd, Snap Tarafından Satın Alındı

50.000 Adet Öge Dijitalleşecek

Yapılan bu girişim, tarama çözümü başına ve tercih edilen bir konumda yılda 50.000 adede kadar öğeyi dijitalleştirebileceğini öne sürüyor. Marka, her bir 3B model (dijital ikiz) için yalnızca belirli bir miktar harcıyor. Ayrıca çıktı formatını ve derece düzeyini de seçebiliyor.

Dijital 3B modeller, pazarlama, dijital pazarlama, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik için, hologramlar olarak kullanılabiliyor.Bununla birlikte reklam kampanyaları oluşturmak için varlık koleksiyonunda bir ana dosya olarak da yer almaktadır. 

Th3rd, Adidas ve Vans gibi şirketlere geniş ölçekte 3D ürün üretimine yardımcı olmaktadır. Ayrıca şirket 2020 senesinde Adidas ile ortaklık kurarak hiper-gerçekçi 3D ayakkabı taramaları oluşturmuştur.Bunun üzerine şirket  Avrupa’da Adidas’ın Hızlandırıcısı seçildi. Böylece 2.500’ten fazla ayakkabıyı dijitalleştirmeyi başardı. 

Snap, AR Destekli Girişimlere Yatırım Yapıyor

Şirket, ortalama olarak her gün 250 milyondan fazla kişinin AR ile etkileşim kurduğunu açıkladı. Bu nedenle Snap son zamanlarda AR destekli girişimlere yatırım yapmayı sürdürüyor. Diğer yandan teknolojiden yararlanmak için platformunu genişletiyor. Bu yatırımlarla beraber şirketin gelecekte metaverse alanına daha kolay adapte olması hedefleniyor. Ayrıca şirket, dijital çağda insanların ve nesnelerin uyumlu görünümlerine kolayca adapte olabileceği tahmin ediliyor.

Snap, 23 Mart’ta artırılmış gerçeklik araçlarını ticari müşterilerine sunmaya başlayacağını duyurdu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir