Sağlık teknolojileri girişimi Teton.ai, Hemşirelerin çalışma alanlarına odaklandı ve düzenlenen turda 5.3 milyon dolar yatırım aldı.

WhatsApp Image 2023 04 07 at 13.13.32
Teton.ai yatırım aldı

 Esben Klint Thorius (CTO) ve Mikkel Wad Thorseen (CEO) tarafından kurulan Teton.ai, hemşireler için hastaları izlemeye ve iş akışlarını optimize etmeye yardımcı olacak bir yapay zekâ destekli akıllı asistan geliştirdi. 

Hemşirelerin çalışma alanlarına odaklanan sağlık teknolojileri girişimi Teton.ai, Plural liderliğinde düzenlenen turda stratejik yatırımcı Finn Murphy katılımı ile gerçekleştirildi. Düzenlenen turda 5.3 milyon dolar yatırım alan Teton.ai yatırım ile birlikte yeni ürünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Dünyanın her yerinde Hemşireler, fiziksel olarak yoğun bir tempo ile 12 saate varan zorlu vardiyalarla karşı karşıya kalıyor ve yorgunluktan ve bitkinlikten mustarip hemşirelerle, serviste destek eksikliği ve hasta bakımında aksamalara yol açarak en kötü durumlarda ciddi sorunlar gözden kaçabiliyor. Bu sorun artan nüfus ile daha da büyümekte.

Dünya genelindeki sağlık sektöründeki hizmet krizini çözmek için Teton.ai’ nin ortağı Thorseen, hemşirelerin iş yüklerini hafifletmek ve kolaylaştırmak amacı ile yapay zekâ destekli teknoloji geliştiriyor.

WhatsApp Image 2023 04 07 at 13.13.31
Teton.ai akıllı asistan

 Hemşirelerin Akıllı Asistanı Teton

Küresel olarak etki uyandıracak olan bu akıllı asistan hemşirelerin hastaları ile ilgilenmesinde yardımcı olacak. Teknolojinin kameraları hastanedeki hastaları gerçek zamanlı olarak izliyor, hataların durumlarını analiz edebiliyor ve acil durumlarda uyarı veriyor. Ayrıca hemşireler online yapısı üzerinden evrak işlerini takip etmelerine yardımcı olabilecek potansiyelli araçlara da sahip. Hayati önem taşıyan zekâ ve bilgisayar görüşünden yararlanan Teton.ai büyük yatırım ile kuruldu.

Teton, 5.3 milyon yatırım ile daha da büyüyor

Toenailing teknolojisi girişimi sayesinde Thomsen’e göre, bu yeni girişim bakım evlerindeki gece vardiyasındaki iş yükünü yüzde 25 oranında azaltmaya yardımcı olacak. Bakıcı hemşirelerin iş yükleri üzerinde çok daha fazla kontrol sağlanarak, yorgunluğu azaltacak. Bu sayede sakinlerin bakımına daha fazla zaman ayırmaları da sağlanmış olacaktır.

Girişim, ürününü ilk olarak Danimarka’da piyasaya sürülmek istiyor. Aldığı yatırımını mühendislik ve ticari ekiplerini genişletmek amacı için kullanacak. Uzun vadedeki amaçları ise çalışmalarını İskandinav ülkelerine, Almanya’ya, Birleşik Krallık’a ve ABD’ye genişletmek için ve bu adımla tüm küresel çapta piyasaya sürmeyi planlıyor. 

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme 4. Sınıf öğrencisi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir