Tesla’nın hisseleri, CEO Elon Musk’ın pazartesi günü çalışanlara bir not yayınlayarak şirketin çeyrek satış hedeflerini vurmak için siparişleri son dakikada aceleye getirmek yerine maliyetleri en aza indirmeye odaklanmaya çağırmasının ardından% 4’ten fazla tırmandı.

Cuma günü dağıtılan notta Musk, şirketin “arabaların Q4’e ulaşması için ücretleri, fazla mesaileri ve geçici yüklenicileri hızlandırmak” için büyük harcamalar yapması istemediğini yazdı.

Musk, “Tarihsel olarak olan şey, teslimatları en üst düzeye çıkarmak için çeyreğin sonunda deli gibi koşmamız, ancak daha sonra teslimatların önümüzdeki çeyreğin ilk birkaç haftasında büyük ölçüde düşmesidir. Aslında, altı aylık bir süreye baktığımızda, fazladan araba teslim etmemiş olacağız, ancak her çeyreğin son iki haftasında teslimatları hızlandırmak için çok para harcamış ve kendimizi yakmış olacağız.” dedi.

Musk Pazartesi öğleden sonra attığı bir tweet’te, çeyrek sonu teslimat baskısının “hala çok yoğun olacağını, sadece geçmişe göre biraz daha az olacağını” yazdı. Tesla son zamanlarda başlangıçta vaat edilen tarih aralıkları doğrultusunda ABD’deki müşterilere yeni otomobiller sunmakta zorlandı.

Tesla Model 3, Avrupa’da en çok satan otomobil olmayı başardı

Daha öncede bildirdiğimiz üzere bu durum bazı Tesla müşterilerinin aylarca süren teslimat gecikmeleri yaşamasına yol açtı. Yine de, Tesla için satışlar bu yıl büyüdü. Satışlara en yakın olan araç teslimatları 2020 yılında toplamda yaklaşık 500.000 olarak gerçekleşmiştir. Alman otomobil haber sitesi Automobilwoche’ye göre, şirketin Almanya’nın Brandenburg kentindeki ilk Avrupa fabrikasında da ilerleme kaydettiği bildiriliyor.

Tesla’nın hisseleri bir alçalıp bir yükseliyor

Tesla, Almanya’da 2021 yazında araç üretimine başlamayı planlıyordu, ancak fabrika inşaatı, faaliyetlerinin kış uykusundaki yılanlara ve kertenkelelere zarar verebileceğini söyleyen çevreciler tarafından teşvik edilen mahkeme kararı sonrasında ertelendi. Geçen hafta, Teksas Düzenleme Departmanı’na yapılan başvurularda, şirketin Austin, Teksas’ta yeni bir araç fabrikasında ilerleme kaydettiği görüldü. Fabrikaya 1 milyar dolardan fazla harcama yapmayı planlayan Tesla, inşaatı bu yılın sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. Devlet destekli Beijing Daily gazetesinin geçen hafta sonlarında bildirdiğine göre Tesla, Şanghay’daki fabrikasında üretim kapasitesini genişletmek için 188 milyon dolar yatırım yapmayı da planlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir