Tesla Model 3, geçtiğimiz ay içerisinde Avrupa’da en çok satışı yapılan otomobil oldu. Volkswagen Golf ve Renault Clio gibi popüler araçların önüne geçen Tesla Model 3, bu listede zirveye adını yazdıran ilk elektrikli otomobil olma özelliğine sahiptir. 

Araştırma şirketi Jato Dynamics tarafından aktarılan rakamlar, eylül ayı içerisinde Avrupa’da 24 bin 591 Model 3 satıldığını gösteriyor. Renault Clio, 18 bin 254 adet satılmasıyla ikinci sırada yer alıyor. İlk olarak Avrupa dışında üretimi yapılan bu otomobilin listeye zirveye adını yazdırmış olması da dikkatleri üzerine çekiyor. Satış rakamları, otomotiv sektörünün ağır ağır ancak kararlı bir şekilde içten yanmalı motorlu araçlardan elektrikli otomobillere geçiş yaptığını gösteriyor. Elektrikli ve hibrit otomobillerin satış rakamlarını daha da artırmak için pek çok ülkede ciddi devlet desteği veriliyor. Avrupa’da elektrikli otomobil satışlarının ne kadar arttığını gösteren bazı veriler de kısa bir süre önce ortaya çıktı. 

11 16

Küresel anlamda yaşanan çip sorunu, otomobil satışlarını genel olarak etkilemeyi sürdürüyor. Eylül ayında elde edilen verilere bakıldığında Avrupa Birliği’ne üye olan  ülkelerdeki araç satışlarının bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında azaldığı fark edildi. Jato analisti Felipe Munoz, çip sorunu sebebiyle otomobil üretiminde yaşanan sorunların insanları ikinci el pazarını tercih ettiğini gösteriyor. Tesla Model 3 ile Avrupa’da, belki de beklentilerin çok üstünde bir başarı elde etmiş durumdadır. Fakat şirket için işler tamamen de kusursuz gitmiyor. Tesla, en son FSD betasında ortaya çıkan sorunlar sebebiyle geri planda kaldı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir