Tesla Model 3'ü Kamyonete Çevirdiler - Haberler - indir.com

Tesla Model 3'ü Kamyonete Çevirdiler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-20 08:36:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Elektrikli araç üretimi konusunda kendini kanıtlamayı başaran ve uzun yıllardır bu sektörde ileri gelen Tesla şirketi, bir süredir elektrikli olma özelliğine sahip kamyonet modeli üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Fakat ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda herhangi bir kesinlik olmayan aracı beklemek istemeyen YouTuber Simone Giertz. Tesla markalı bir Model 3 satın alarak bunu bir kamyonete çevirme kararı aldı. Giertz, bununla kalmayıp yeni Tesla kamyoneti ile ilgili eğlence amacıyla düzmeye bir reklam videosu da hazırladı ve bunu YouTube üzerinde de paylaşmayı ihmal etmedi.

Tesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi ErtelendiTesla'nın Elektrikli Kamyonu Tesla Semi'nin Çıkış Tarihi Ertelendi

Söz konusu reklam video gerçek olmasa da, Giertz adlı kullanıcı gerçekten de bir Model 3 satın alarak bunu elektrikli kamyonete çevirmeyi başardı. Model 3 adlı aracı kamyonete çevirme çalışmalarını da söz konusu videoya ekleyen Giertz, 31 dakika süreli olan videoyu, Salı günü itibariyle YouTuba kanalı üzerinden paylaştı. Giertz'in hazırlamış olduğu video kısa süre içerisinde ilgi görmeyi başardı ve hatta şimdiden 1.660.000 izlenmeye satısına dahi ulaştı. YouTuber Simone Giertz, YouTube üzerinde aslında genellikle robotik çalışmaları ile biliniyordu. Giertz'in YouTube platformunda popüler olmasının nedenlerinden biri de robotik konulardaki 2x4 yaklaşımı olduğu hakkında söylentiler vardır. Giertz tarafından yapılan tasarımlar kusursuz değil fakat tasarımların arkasında yer alan amacı ise her zamankinden daha rahat bir şekilde anlamak mümkündür. 

Yaptığı çalışmaları için çeşitli malzemelerini taşımak için bir kamyonete ihtiyaç duyan Giertz, bu amaç doğrultusunda bir Tesla Model 3 satın almaya karar verdi ve bu kararını da yerine getirdi. Tesla Model 3 tercih etti çünkü, kamyonetinin çok fazla yakıt tüketen hantal bir araç olmasını istemiyordu. Bu sebeple Tesla Model 3 alarak bunu kamyonete çevirmeye karar ve bu işlemlerde de oldukça başarılı olduğunu herkese gösterdi. Dönüştürmeyi başardığı özel kamyonete Truckla adını veren Giertz, hazırlamış olduğu YouTube videosunda, "Elektrikli bir kamyonetim olmasını gerçekten çok istiyordum, özellikle de bir Tesla kamyonetim olsun istiyordum." İfadelerine yer verdi. Çalışmalarını alanında uzman bir kaç mekanikçi ve araç modifiye uzmanı ile beraber sürdüren Giertz, Model 3'ün arka kısmında yer alan koltukları, arka camı ve arka tavanı otomobilden çıkarttı. Daha sonra ise araca bir tavan sepeti, Hella sürüş lambaları ve GMC Canyon modelinden alınan arka cam monte edildi. Bu monte işlemi sayesinde sıradan bir sedan model otomobil, oldukça fonksiyonel bir kamyonete  dönüştü. 

Giertz tarafından baştan yaratılan Truckla adlı elektrikli kamyonet fikri aslında tamamen yeni bir durum sayılmaz. Çünkü Tesla'nın kurucu ortağı Elon Musk, geçtiğimiz Mart ayı itibariyle bir Tesla kamyoneti ile ilgili bir takım ipuçları vermişti. Bunun yanı sıra aynı zamanda Tesla şirketinin Tesla Semi adlı bir tır prototipi de tanıtmış ve söz konusu bu aracın bu yıl itibariyle yollara çıkacağı düşünülüyordu. Tesla'nın rakip şirketlerinden biri olan Rivian da, geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarı'nda R1T adlı bir elektrikli kamyonet tasarımı tanıtmıştı. 

 


Otopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik GeldiOtopilot Özellikli Tesla Modellere 2 Yeni Özellik Geldi
Tesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş EdebiliyorTesla Araçlar Artık Kendi Arızalı Parçalarını Tespit Edip Yenisini Sipariş Edebiliyor
Tesla Elektrikli Denizaltı Konseptini YayınladıTesla Elektrikli Denizaltı Konseptini Yayınladı

PAYLAŞ