Elektrikli araçlarıyla sık sık gündeme gelen Tesla, araçlarıyla her zaman dikkat çekmeyi başardı. Tesla araçlarında birçok oyun yer alıyor ve yakın zamanda Steam kütüphanesi de araçlarda yer alabilir.

Şirket bu konuyla ilgili oldukça kararlı bir şekilde ilerliyor. Tesla otomobil modelleri içerisinde büyük erkanlarda, pek çok farklı oyun oynamaya izin veriyor. Hatta geçtiğimiz yılın son aylarında tanıtımı gerçekleşen Model S Plaid, içerisinde oyun oynanabilen ilk seri üretim otomobil modeli oldu. Bunu mümkün hale getiren AMD imzalı bir altyapı bulunuyor. Model S Plaid içerisinde tam 10 teraflops gücünde bir merkezi eğlence sistemi bulunuyor ve bununla beraber The Witcher 3 ile Cyberpunk 2077 oynanabiliyor.

Computex 2021 kapsamında yapılan duyuru üzerinde araç içerisinde spesifik olarak AMD Ryzen CPU ile AMD RDNA 2 GPU‘nun bir araya geldiği biliniyor ve bu noktada Navi 23 isimli otomobile özelleştirilmiş bir GPU’nun da adı geçiyor. Söz konusu bu donanımlar yakın zamanda daha aktif olarak kullanılacak çünkü Steam desteği geliyor. Firma uzun bir zamandır Steam oyun marketinde yer alan oyunları Model serisindeki araçlara getirmek üzere çalışmalarına devam ediyor. Bu konu hakkında açıklama yapan Tesla CEO’su Elon Musk, Twitter’dan “Steam entegrasyonunda ilerleme kaydediyoruz. Demo gösterimi muhtemelen önümüzdeki ay.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir