Tesla Cybertruck ilhamlı bir resmi  balyoz CyberHammer’ı tasarladı. Şirket bu tarz ilginç ürünleri ile ses getirmeye devam etmekte. 

Balyoz Cybertruck’ın hatlarından ilham alınarak hazırlanan ‘CyberHammer’ adlı modelin şirketin uyguladığı “Referral Başkalarını Tesla sahibi yapmak ve bundan ödül kazanmak temelinde” programı kapsamında yer aldığı ve toplamda 800 tane üretim yapılacağı söylendi. 

Tesla Cybertruck şirketi bundan önce bir banlama ile gündeme yer etmişti. Kaçıranlar adına ülkemize resmi olarak gelmeyecek modellerden olan Cybertruck, çıkışından hemen önce garip bir satış gelişmesi ile gündem yaratmıştı. 

Tesla Cybertruck ilhamlı bir resmi  ‘balyoz’ tasarladı. Şirket bu tarz ilginç ürünleri ile ses getirmeye devam etmekte. 

İlginç bir adım atması nedeniyle aracı alanların ilk yıl satması yönünde belirli yasaklar getirilmişti. Satış sözleşmesine yer alan, “Aracınızı teslim tarihini takip eden ilk yıl içinde satmayacağınızı ya da başka bir şekilde satmaya teşebbüs dahi etmeyeceğinizi kabul ediyorsunuz.” maddesi eklenen Cybertruck, bu açıdan bakıldığında ilk aşama olarak devasa bir karaborsanın içinde kalmamış oldu.

Cybertruck Alan Bir Müşteri Satmaya Kalktı ve Tesla Tarafından Banlandı

Aletin satış sözleşmesine göre; “Tesla şirketi aracın mülkiyetinin devrini önlemek için ihtiyati tedbir isteyebilir veya sizden 50 bin dolar tutarında tazminat talebi olabilir. Tesla şirketi ayrıca size gelecekte herhangi bir araç satmayı da yasaklayabilir” maddesini de koyan Tesla, gerçekten haklı bir sebeple satmak isteyenlerden ise Cybertruck’ı yine kendisinin geri alacağını bildirmişti. 

Daha sonrasında satış sözleşmesine eklenmiş olan tüm bu maddeler yapılan bir güncelleme ile geri alındı. Ancak bu anlık gelişen bir durumdu ve benzer maddeler tekrardan geriye koyulmuştu. 

İşte bu gelen kurallar sadece ABD’de ilk defa uygulaması gerçekleşti. Satış için listelenmekte olan bir Cybertruck modeli fark edildi. Bunun için ise uyarı yapılan adımların bir bölümü atılmış oldu. 

Tesla o alıcının mevcut diğer araç rezervasyonlarını iptalini gerçekleştirdi. Gelecek siparişlerini de yine reddedeceğini bildirdi. Yani kişiyi temelde bir “ban ya da engelleme” listesine aldı. Bahsi geçen şahısın, İki farklı Tesla’sı daha varmış servis hizmeti vermeye ise devam edeceği açıklanan firmanın, 50 bin dolarlık bir tazminatı almak için çalışması ise şu aşamada bulunmuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir