Otonom araç denildiği zaman pazarın öncü lideri olan Tesla’dan elektrikli otomobilleri için büyük bir çözüm sunacağı iddia edildi. Tesla tarafından Almanya’da gerçekleştirilen bir etkinlik kapsamında elektrikli araçların menzilini artırmaya yarayan yeni bir dorse tanıtımı gerçekleştirildi. Elektrikli arabaların arka bölümüne bağlanacak olan bu dorse ile güneş enerjisi elektriğe çevrilecek ve otomobile ek bir menzil sağlanmış olacak. Piyasada sunduğu araçlar ile elektrikli araç pazarına yön veren Tesla, Almanya Hannover’de gerçekleştirmiş olduğu “2022 IdeenExpo” etkinliğinde sahneye çıktı. Şirket yeni etkinliğinde yeni teknolojileri ile araçlarının menzil genişletici dorsesini tanıttı. Söz konusu bu dorse elektrikli otomobiller için oldukça önemli olacak gibi duruyor.

Tesla araç menzilini artıracak

3

Elektrikli araçlar özellikle teknoloji bakımından tam donanımlı bir şekilde geliyorlar. Ancak bu araçların en büyük sorunu ise menzil uzunlukları oluyor. Şu an için istenilen seviyelere henüz erişmeyen bataryalar, sadece birkaç yüz kilometre yol alabiliyor. Ancak Tesla’nın geliştirmiş olduğu menzil genişletici dorsesi bu probleme çözüm getirmesi bekleniyor. Bu dorse sayesinde güneş enerjisinden faydalanılacak ve otomobiller şarj olacak.

Tesla’nın geliştirdiği bu yeni dorse, henüz prototip aşamasında olduğu belirtiliyor. Açılabilir panellere sahip olacak bu dorse, araç hem park hem de hareket halindeyken kullanılabilecek. Bu sayede elektrikli araç için istasyon aramak durumunda kalınmayacak. Güneş enerjisini elektriğe dönüştürecek olan dorse, güneş olan her yerde çalışabilecek. Tesla’nın bu çözüm seçeneği elektrikli otomobillerin menzil problemini tam olarak çözmüş değil. Öyle ki pratik bir seçenek olarak gözükmeyen bu seçenekte, araç birkaç yüz kilometre daha menzil kazanmış olacak. Çoğu kullanıcının elektrikli araçlarının arkasında böyle bir dorse ile yolculuk yapmayı isteyeceği düşünülmüyor. Tesla’nın bu konuda kafa yorarak daha da gelişmiş çözümlerini ilerleyen zamanlarda sunması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir