Tesla, yazılım hatası sebebiyle yaklaşık olarak 12 bin aracı bir araya geri toplamak istiyor. 

Tesla, yazılım hatası sebebiyle pek çok aracı geri toplama kararı aldığını dile getirdi. National Highway Traffic and Safety Administration (Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi) tarafından aktarılan bilgilere göre geri çağırma talebinin altında yanlış çarpışma uyarısı ya da otomatik acil durum freni sisteminin yanlış zamanda etkin hale gelmesine sebep olabilecek bir yazılım hatası ile gündeme geldi. 

Tesla, yazılım hatası gerekçesiyle 12 bin aracı geri topluyor

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi, Tesla’nın yanlış bir çalışma uyarısında, otomatik acil durum freni sisteminin aktif olmasın sebep olan bu yazılım hatasının ortaya çıkarılmasının ardından 11 bin 704 aracı geri çağırdığını dile getirdi. Hata olduğu tespit edilen araçların çoğu, otomobil üreticisinin “Full Self-Driving” sisteminin beta sürümüne erişim imkanı sunuyor. Şu an için beta sürümüne sahip olan araçların her an dikkatli olmasını gerektiren bu siste, geçtiğimiz haftalar içerisinde binlerce müşterinin kullanıma sunuldu. Tesla, ortaya çıkarılan bu hatanın sonucunda herhangi bir kaza ya da yaralanma durumunun yaşanmadığını bildirdi. 

7 4

Güncelleme ilk olarak 23 Ekim’de sunulmuştu. Şirket, güncellemenin yayımlanmasının ertesi günü müşterilerinden çeşitli geri bildirimler almaya başladığını dile getirdi. Araçları geri çağırma bildiriminde hatadan kaynaklı olarak çeşitli sorunların yaşanabileceği belirtildi. Bunlar arasında ise otomatik olarak acil frenleme sisteminin uygun olmayan bir anda etkinleşmesi halinde, çarpışma uyarısı ve buna benzer bilgiler yer aldı. Söz konusu bu hatadan etkilenen araçlar arasında 2017 ila 2021 yıllarında üretilen belirli Model S, Model X ve Model 3 araçları, buna ek olarak 2020 ila 2021 yıllarında üretimi gerçekleşen belirli Model Y araçları bulunuyor. Tesla, sorunu çözmek adına ayrı bir güncelleme daha sundu. Müşterilere bu sorun ve sorunun çözümü ile ilgili olarak ayrıca bir açıklama daha yapılacağı belirtildi. 

Tesla, müşterilerden gelen geri bildirimlerin bir kaç saat içerisinde incelendiğini ve herhangi bir güvenlik sorununun oluşmaması, meydana gelebilecek herhangi bir soruna yer vermemek adına çok vakit kaybetmeden harekete geçtikleri dile getirildi. Tesla şu an için güvenlik tedbiri kapsamında 11 bin 704 aracın tamamını geri toplamayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda ilk hamleyi yaptı. Tesla’nın araçlarında bu şekilde bir yazılım hatası sorununun yaşanması akıllara pek çok soru işaretini getirdi. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir