Tesla, Çarşamba günü zilden sonra üçüncü çeyrek kazançlarını açıkladı

Şirket son çeyrek için 1,62 milyar dolar net gelir bildirdi ve ikinci kez 1 milyar doları aşmış oldu. Tesla’nın bir önceki çeyrekte net geliri 331 milyon dolardı. Her çeyrek gelirleri de en az son beş çeyreğin rekoru olan otomotiv işinde %30,5 ve genel olarak %26,6’lık iyileştirilmiş brüt kar marjları bu rekor sonuçları sağladı.

Üçüncü çeyrek için otomotiv geliri 12.06 milyar dolara yükseldi ve otomotiv gelirinin maliyeti 8.38 milyar dolara ulaştı. Tesla ayrıca güneş ve enerji depolama ürünlerini birleştiren enerji işinden 806 milyon dolar gelir ve diğer şeylerin yanı sıra araç bakım ve onarımları, otomobil sigortası ve Tesla markalı ürünlerin satışını içeren 894 milyon dolarlık hizmet ve diğer gelirler elde etti.

Tesla gelir dağılımını açıkladı

Enerji ve depolama işi için, gelir maliyetleri son beş çeyrekte en yüksek rakama çıkarak üçüncü çeyrekte 803 milyon dolara yükseldi. Tesla’nın üçüncü çeyrek sonuçlarını görüşmek üzere bir çağrıdan önce yayınladığı bir hissedar güvertesinde şirket, “Yarı iletken kıtlığı, limanlardaki tıkanıklık ve sürekli kesintiler gibi çeşitli zorluklar fabrikaları tam hızda çalıştırma yeteneğimizi etkiliyor” dedi.Bu sorunlarda bile şirket, çok yıllı bir ufukta “araç teslimatlarında yıllık ortalama %50 büyüme elde etmeyi” beklediğine dair önceki rehberliği yineledi. Şirket, “yeniden yapılandırma ve diğer” giderler altında bildirdiği bitcoin yatırımıyla ilgili 51 milyon dolarlık bir değer düşüklüğü kaydetti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir