Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Tesla, bugün Türkiye için bir paylaşımda bulundu. Söz konusu bu paylaşımında Tesla’nın Türkiye macerasının başlayacağı bildirildi. 

Resmi Tesla Instagram hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile firmanın 4 Nisan günü Türkiye macerasına başlayacağı öğrenildi. Dünyanın en popüler otomobil üreticisinin 4 Nisan günü bir etkinlik gerçekleştirip Türkiye pazarına sunacağı ilk araçlarının fiyatlarını açıklayacağı dile getirildi. Aynı zamanda bu tarihte Türkiye’ye getirilen araçların satışa sunulması bekleniyor. Tesla’nın Türkiye’de öncelikle Model 3 ve Model Y olmak üzere Model S ve Model X adlı araçların resmi olarak satışa sunulması bekleniyor. Firmanın Türkiye’de satışa sunulacak araçlarından en uygun fiyatlı olanın ise 1,5 milyon TL olacağı iddia ediliyor. 

tesla turkiye1

Dev üretici Tesla, daha öncesinde Türkiye macerası ile ilgili kötü bir haber ile anılmıştı. Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalar içerisinde yalnızca elektrik motorundan tahrik olan otomobillere ek olarak aynı zamanda gümrük vergisi de eklendi. Çin’den Türkiye’ye gelecek olan elektrikli otomobillerin fiyatına resmi olarak belirlenen ek yüzde 40 vergi (Toplam yüzde 50 ek vergi oldu) ilave edildi. Bunun arkasında ne olduğu ile ilgili resmi açıklama yapılmadı ancak ilk yerli elektrikli otomobil Togg’un desteklenmesi için olduğu tahmin ediliyor. Togg’un pazarda fiyat noktasında avantajlı olması için ve Çin merkezli elektrikli araçla mücadele edebilmek adına yapılan bu hamle, 2023 yılında ciddi oranda artacak (Çinli elektriklileri (Özellikle ufak şehir araçlarını) önemli düzeyde pahalı olacak. 

Tesla Türkiye’nin baş isimlerinden Kemal Geçer tarafından konu hakkında yapılan ilk yorum Çin’den gelecek olan Model 3 ile ilgili “İnşallah doğru değildir” olmuştu. Daha sonrasında ise ortaya atılan iddialara göre ise Tesla’nın aracı Model 3’ü Türkiye’ye Çin’den getirmek için çalışmalar yapan Tesla’nın Türkiye’Deki yatırım kararını bir kez daha gözden geçirdiğine dair söylentiler vardır. Bu iddianın dayandığı sebebin ek vergiler olmadığı öğrenildi. Lüks araçların ithalatı konusunda Türkiye’nin ileri gelen isimlerinden Albayrac&Minoto CEO’su Ferhat Albayrak, fiyata eklenen gümrük vergisinin Çin’de üretim yapan pek çok şirketin Türkiye pazarına yönelik çalışmalarını geri planda tuttuğu ifade edildi. 

Intel, 5G ve LTE PC alanını bırakıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir