Tesla Shanghai fabrikası, koronavirüs önlemlerinin bir parçası olarak bir süredir kapalıydı. Ancak şirket yoğun bir çalışma temposu ile dönmek istiyor.

Son yıllarda elektrikli otomobillerin popülaritesi ile birlikte Elon Musk’ın başında bulunduğu Tesla, sektörün en gözde firmaları arasında yer alıyor. Etkinliğe ev sahipliği yapmakta çok zorlanan şirket, tüm sektörler gibi koronavirüsten de payına düşeni aldı.

Şanghay’daki Tesla Giga fabrikası kapalı devre üretime devam edecek

Koronavirüs salgını küresel etkisini azaltmış gibi görünse de, bir süredir Çin’de yeniden tırmanmaya başladı. Bu konudaki katı düzenlemeleri ile tanınan Çin, o dönemde Tesla Giga Şanghay fabrikasının kapatılmasına sebep olmuştu.

Tesla Model Y’nin yeni bir versiyonu için kolları sıvadı

3 haftalık kapatma, doğal bir tedarik zinciri yaratır. Giga Shanghai’da günde yaklaşık 2.000 araba üretildi. Yani şirketin kapalı günlerde büyük bir boşluk için yeni bir planı var. Tesla, sözde kapalı döngü işletim sistemine geçme girişiminde bulunmaya başladı.

Kapalı çevrim işletim sistemi, şirketin 7/24 üretim yaptığı anlamına gelir. bu proje kapsamında şirket çalışanları fabrikadan çıkmadan 24 saat çalışacak. Öte yandan fabrikada uyku ve dinlenme ihtiyacını karşılayacaktır. Tesla, bu çalışma için mevcut hükümete bir talepte bulundu. Birçok kişi bu talebin insanlık dışı olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Aynı zamanda

kapalı devre işletim sistemi hakkında da bilgi verildi. Önemli kaynaklardan edinilen bilgilere göre Tesla, her çalışana bir uyku tulumu ve bir yatak dağıtacak. Çalışanların dinlenmek için kullanacakları bölümde duş, yemek ve eğlence alanları bulunacak. Ek olarak, kapalı döngüden geçen çalışanlar, 64 dolara eşdeğer 400 yuan ek alacaklar.

Çalışma şartları ağır olsa da şirket bunu ödediği ücretle bu duruma değer hale getirmek istiyor gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir