Tesla, önemli bir kilometre taşını daha aştı ve Şanghay’daki Gigafactory’de 1 milyonuncu üretimine ulaştı. İşte detaylar;

Elon Musk sonunda duyurdu! Tesla Semi teslimatları bu yıl başlıyor

Tesla elektrikli araç pazarındaki ilk markalardan biriydi. Elektrikli arabaların kısa sürede popüler hale geldiği düşünülse de işin aslı öyle değil. 2009 yılında ilk modeli Tesla Roadster’ı sattıktan sonra şirket, 2012 yılında Tesla Model S ile elektrikli otomobiller için önemli bir dönüm noktası yaşadı.

Gigafactory Şangay fabrikasında Tesla 1 milyonuncu üretimi gerçekleştirdi

Tesla, geçtiğimiz 13 yılda elektrikli araçların benimsenmesinde büyük rol oynadı. Şu anda şirket, Gigafactory adı altında tesis sayısını artırırken, önemli satış sonuçları elde ediyor. Şirketin en önemli üretim merkezi Şanghay’da bulunuyor. Şirket, bir milyon elektrikli otomobilin Gigafactory Şanghay’da piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Böylece Tesla, tüm sorunlara rağmen yeni küresel ihracat merkezinde önemli bir kilometre taşına ulaştı. Aralık 2019’da üretime başlayan tesisin 3 yılda bu üretim rakamına ulaşması büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.

2021’de 800 bin araç üretti

Gigafactory Shanghai, üretime başladıktan sadece iki yıl sonra, dünyanın açık ara en büyük ve en verimli elektrikli araç fabrikası olarak tarihe geçti. Fabrika, 2021’i yıllık 800.000’den fazla araç üretimi ile sonlandıran şirket günden güne üretim hacimini arttırmaya devam ediyor.

Tesla, bu ayın başlarında Tesla’nın 3 milyonuncu arabasını ürettiğini duyurdu. Sadece birkaç hafta önce Tesla’nın Fremont fabrikası toplam iki milyon üretime ulaşmış olacaktı. Öte yandan, Şanghay’daki Gigafactory çok hızlı bir şekilde 1 milyon adede ulaştı.

Tesla, bu tesisin üretim hızını biraz daha artırmayı planlıyor. Şirket, Şanghay’daki tesislerinde yıllık bir milyon araç üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyor. Fabrikanın bu üretim hızına bu yılın sonuna kadar ulaşması bekleniyor.

Gigafactory Sangay şu anda sadece Model 3 ve Y’yi üretiyor. Ancak fabrikanın önümüzdeki yıllarda daha fazla araç alacağını şimdiden söyleyebiliriz. Tesla ise 2030 yılına kadar toplam üretimini 20 milyon adede çıkarmayı hedefliyor. Gigafabrikalar Teksas ve Berlin’de bu hedefe ulaşmada kilit rol oynayacak. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir