Elon Musk tarafından 2003 yılında kurulan ve elektrikli otomobillerin öncüsü olan Tesla, en önemli sorununun üstesinden gelerek rekor kırdı. Gelişen teknoloji otomobil sektörünü de kökten değiştiriyor. İlk kurulduğu dönemlerde fosil yakıtların ve içten yanmalı motorların hakim olduğu sektör, yavaş yavaş çevre dostu çözümlere yönelmiş durumda. Söz konusu yeni dönemin en büyük temsilcilerinden biri olan Tesla, elektrikli araçlar denilince akla gelen ilk isim. Ve şirketin başarısı günden güne artıyor.

Ancak 2003 yılında kurulan ve uzun süredir elektrikli otomobiller için çalışan Tesla’nın ne yazık ki uzun süredir istediği başarıyı elde edemediği de bir gerçek. Uzun süre seri üretimde sorun yaşayan ve zenginlere yönelik algısını yıkamayan Tesla, özellikle satışlarda istediği başarıyı elde edemedi. Ancak rüzgarın yönü değişti.

Tesla seri üretim rekorunu kırdı

Zaman içinde kazandığı deneyim ve üretim teknolojilerinden yararlanan Tesla, son zamanlarda ciddi atılımlar gerçekleştirdi. Bu sene piyasa değerini birçok büyük otomobil üreticisinin üzerine çıkarmayı başaran şirket seri üretimin sorunlarını da çözmüş durumda. Pandemi döneminde tedarik sıkıntısı nedeniyle binlerce arcacı üretemeyen şirket, yılın üçüncü çeyreğinde 238.000 araç teslim etti. Bu da otomobil devinin yeni bir rekora imza atmasını sağladı. Şirketin kurucusu ve CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından paylaşarak müjdeli haberi kutladı. Üretim sorunlarını da çözen şirketin önümüzdeki sene daha büyük bir başarı elde etmesi bekleniyor.

Şirketin konuyla ilgili yaptığı basın açıklaması şu şeklinde : AUSTIN, Texas fabrikası olarak yılın üçüncü çeyreğinde yaklaşık 240 bin araç ürettik ve 238.000’den fazla araç teslim ettik. Küresel tedarik zinciri ve lojistik zorluklarla mücadele ederken gösterdiğimiz sabır için müşterilerimize teşekkür etmek istiyoruz.

Model – Yapım – Teslimat

  • Oran Model S/X – 8941 – 9.275 – 20%
  • Model 3/Y – 228.882 – 232.025 – %6
  • Toplam – 237.823 – 241.300 – %7

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir