Tesla’nın Türkiye’deki aylık “Premium Connectivity” ücreti belli oldu. Türkiye’deki  sadece Model Y sahiplerini kapsayan bu fiyatı herkes ödemek mecburiyetinde değil. 

Turkcell ile yapılan anlaşma üzerine araçlardaki SIM temelli bağlantı sayesinde sunulan “Premium Connectivity” için Tesla’nın Türkiye’deki  Model Y sahiplerinin ödemesi gereken aylık bedel, 21 Kasım 2023’den itibaren 130 TL olarak açıklandı.Ödemenin aylık 130 TL olması birçok sürücüyü sevindirdi çünkü daha fazla fiyatların çıkacağı düşünülüyordu. 

Tesla’nın “Premium Connectivity”  Üyelerine Sunduğu Avantajlar

Bu zamana kadar Türkiye’deki Model Y sahiplerine ücretsiz sunulan Premium Connectivity, isteğe bağlı durumda ve kullanılırsa tarayıcı bazlı internet erişimi, araç güncelleme, karaoke, video izleme, canlı trafik verileri, harita için uydu görüntüsü ve müzik aktarımı gibi çeşitli olanaklar sunuyor. Bu olanakların birkaçı istenirse sürücünün telefonu üzerinden kurulan WiFi bağlantısıyla da sağlanabiliyor, fakat yerleşik sistem daha iyi bir deneyim sunuyor. Şirketin Model Y sahiplerine sunduğu “Standart Connectivity” özelinde sadece navigasyon kullanma imkanı yer alıyor, birçok sürücünün sadece bu özellikle sınırlı kalabileceğini ve diğer imkankanlar için telefonundaki interneti paylaşacağı düşünülüyor.

Tesla’nın Türkiye’deki aylık “Premium Connectivity” ücreti belli oldu

Tesla Güncellemeye Gitmeye Karar Verdi

Tesla daha önce de üyelik konusunda gündeme gelmişti. Bilmeyenler için geçtiğimiz aylarda BMW belirli ülkelerde bazı otomobil modelleri için ısıtmalı koltuk üyeliği satmaya başlamıştı. Satın alınan aracın içerisinde mevcut olan koltuk ısıtmayı kullanmak için kişilerin üyelik satın alması gerekiyordu. Sadece ön koltuk için istenen aylık fiyat 18 dolar bazında yer alıyordu. Yıllık üyelik için 180 dolar,  araçta mevcut  olan ısıtma sisteminin kullanım hakkını tamamen  satın almak ise tam 415 dolar bazında bulunuyordu. 

Bu durum elbette hiç sevilmedi ve firma aylar sonra bu durumu fark ederek sistemi sona erdirdiğini duyurdu. Bu konuda dün gündeme gelen ise Tesla olmuştu. Tesla’nın araçları için geliştirdiği beta yazılımları araştıran bir kullanıcı, firmanın ısıtmalı ön koltukları ve 

aynı zamanda ısıtmalı silecekleri müşterilere üyelik altında sunmak istediğine ilişkin işaretler buldu. Bu durum şu an resmi olarak doğrulanmadı fakat sürecin sadece yeni satılacak araçlara özel olacağı düşünülüyor. Satın alınan araçlarda mevcutta bulunan donanımların kullanımı için kişilerden ayrıca para alınması hiç iyi karşılanmıyor, bu konuda Tesla’nın da çok tepki alması bekleniyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir