Tesla’nın Pi/P telefon özellikleri ise ilginç bir konu. Yeni çağın bilge çocuğu Elon Musk, Tesla markalı bir akıllı telefon üretmeye yani sahaya fiilen girmeye karar verdi. Peki bir Tesla akıllı telefon hangi özellikleri sunuyor?

Ürün gerçekten piyasaya çıkacak mı yoksa sadece vitrini mi süslüyor? Elbette bu soruların yanıtını size zaman verecek ancak Elon Musk’ın Tesla markasının başarısı göz önüne alındığında, piyasaya bir başka büyük oyuncunun daha girmek üzere olduğuna inanıyoruz. Biraz butik bir ürün ama biraz daha detaylı anlatmakta fayda var.

Tesla Pi/P ile ilgili söylentiler aslında bir süredir internette yayılıyor. Tesla, bir tasarım geliştirdikten sonra çeşitli aksesuarlar geliştiren bir firmadır. Bazıları hala zamanın şemsiye ve ıslık gibi ürünlerini hatırlayabilir. Yani Tesla’nın akıllı telefonuyla karşılaşmak elbette bizi o kadar da şaşırtmıyor. Şimdilik moda olan bazı söylentilere bakılırsa bu telefon bir fantezi olarak adlandırılabilir ancak Tesla tarafında her şey göz açıp kapayıncaya kadar değişebiliyor. Örneğin telefonun beyne bağlanan bir neuralink işlevi sağlayabildiği söyleniyor. Tabii bu ilk modelde görülmüyor ama Neuralink bir gerçek.

Tesla Pi/P telefonu ne zaman satışa çıkacak?

Bazı kaynaklara göre Tesla Pi/P telefonu 2022 yılında satışa sunulacak. Ancak Tesla’nın mevcut projesini telefona uyarlaması bekleniyorsa tarih 2030’a kadar uzatılabilir. Bu nedenle üreticiler yakında markalarını bu alanda göstermeyi bekleyebilirler. Tesla Pi/P gelişmiş bir telefon olacak yani yazının başında da belirtildiği gibi butik bir kategori olduğu için binlerce dolarlık fiyat etiketi normal karşılanmalıdır.

Tesla’nın akıllı telefonu sızdırıldı

Bunu yer yer süslenen butik tasarımlarla karıştırmayın. Çünkü teknoloji açısından butik ürünlerle karşılaşıyorsunuz. Evet, birkaç nesil sonra karşımıza çıkacak iPhone modellerinden bile daha iyi olan akıllı telefonlardan bahsediyoruz. Daha sonra Tesla Pi/P telefonlar için henüz net olarak duyurulmamış ancak büyük ihtimalle duyurulacak bazı özelliklerden bahsedeceğim. Bu listedeki bazı şeylerin gerçekleşmesi çok muhtemeldir. Geriye dönüp bakıldığında, onun yerini daha iyi bir şeyin aldığını görebilirsiniz, ancak bahsedeceğim tüm noktaların sağlam bir temeli var.

Starlink Bağlantısı

SpaceX’in uzay üzerinden internet bağlantısı sağlayan Starlink hizmeti Tesla Pi/P tarafından destekleniyor. Her iki CEO’nun da Elon Musk olması bu konudaki potansiyeli pekiştiriyor. Ancak akıllı telefonun dahili antenini kullanarak bu bağlantının nasıl sağlanacağı henüz belli değil. Yani uydu üzerinden internete erişmek için anteni kullanmak mümkün ancak telefonun dahili anteninin kapasitesi güvenli ve Elon Musk’ın bir çözüm bulmak için SAR değerini dikkate alması gerekiyor. Böyle bir şey hayata geçirilirse kesinlikle devrim niteliğinde bir yeniliktir.

Solar şarj

Tesla için solar şarj aslında aşina olmadığımız bir konu değil. Arabalar da çevre dostu olan akülerini şarj etmek için güneşi kullanabilirler. Tesla’nın cep telefonunun gövdesinde bulunan küçük ama güneş paneli kullanılarak solar şarj sağlanabiliyor. Neticede güçlü uydu iletişiminden bahsediyoruz ama tabii ki bunu şık bir gövde ile başarmak için, neredeyse her zaman telefon cebinizden çıkarken, güneşin altında şarj edebilmeniz gerekiyor. Elbette geliştirilmiş kablosuz şarj yetenekleri ve diğer Tesla markalı ürünlerle kablosuz şarj uyumluluğu gibi konular da değerlendirilecek.

Araç kontrol

Akıllı telefonlarla araç kontrolü günümüzde zaten mümkün. Direksiyon kontrolü elbette gelişmiş ancak bazı üst modeller, aracı çalıştırma, araç içindeki sıcaklığı belirleme ve hatta aracı telefon üzerinden park etme gibi özellikleri yönetmenizi sağlıyor. Tesla otomobillerinin teknolojisine bakıldığında bu konuda kesinlikle iyi bir oylama var. Tesla Pi/P, Tesla markalı araçları uzaktan fırlatma veya park etme imkanı sağlayabilir. O kadar da zor değil ve bunu Tesla’nın telefonlarına adamak bir markanın pazar payı üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Astrofotoğrafçılık

Akıllı telefonlar artık gelişmiş optik mekanizmalar kullanarak ayın çarpıcı fotoğraflarını çekebiliyor. Ancak SpaceX, uzaydan daha ilginç fotoğraflar çekmenize olanak tanıyor. Başka bir seçenek de, Google Earth’e benzer şekilde, önceden çekilmiş ayrıntıları kullanıcılara göstermektir. Bu nedenle odanın farklı bölümlerinden farklı görüntüler elde edebilirsiniz. Biz buna basitçe uzay fotoğrafçılığı veya astrofotografi diyoruz ve Tesla’ya özgü bir şeyden bahsediyor olabiliriz.

Kripto para madenciliği

Kripto para madenciliği birçok akıllı telefonda yapılabiliyor ancak Tesla Pi/P’ye de dahil edilebiliyor. Zaman zaman Elon Musk’tan kripto piyasasını sallayan bir açıklamayla karşılaşıyoruz ancak bildiğimiz kadarıyla henüz kendi kripto parasına sahip değil. Resmi olarak hayır diyelim. Söylentilere bakılırsa durum farklı olabilir. Musk, şu ana kadar Dogecoin isminden çok bahsetti ancak Marscoin isimli kripto para gündemde. Bu kapsamda otomatik olarak Tesla akıllı telefonunuz üzerinden Marscoin madenciliğini destekleyebilirsiniz.

Neuralink desteği

Bilgisayar ve beyin arasındaki iletişimi sağlayan Neuralink özelliği Tesla akıllı telefonlarda çalışabilir. Hızlı görünebilir, ancak bir cep telefonunun bazı özelliklerini düşünce gücüyle yönetebilmek ilk başta garip görünüyor. Ama bu mümkün! Şu anda, bir beyin dalgası ve telefon bağlantısının nasıl kurulacağını tam olarak bilmiyoruz, ancak zamanla temel işlevsellikten gelişmiş kullanıcı deneyimine kadar gelişecektir.

Tesla Pi/P özelliği

Önce varsayımları açıklayayım. Bilmenizi istiyoruz ama elbette varsayımlarla dolu. Günümüz teknolojilerini ve 2022’de uygulanabilirliğini düşünüyoruz. Değilse, Tesla telefonlarının bu özellikler için neler sunması gerektiğini düşünürsünüz ve başka bir teknik özellikler tablosu ile karşılaşırsınız. Sonuçta Tesla Pi/P’nin 12 TB depolama alanı sağlaması gerekiyor. AMOLED’siz ekran, bu segmentteki akıllı telefonlar için düşünülemez. Ayrıca 16 GB RAM standart olarak kabul ediliyor çünkü hız açısından çok agresif olması gerekiyor. Ekran boyutu konusunda aynı fikirde olmayabilirsiniz, ancak yeterli pili elde etmek için yakınlaştırmanız gerekecek, böylece en az 6,5 inçlik bir ekran göreceksiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir