Siraj Raval adlı bir San Francisco sakini, kripto para birimlerini avantajlı bir şekilde çıkarmak için Tesla Model 3’ü kullandığını söyledi.

Cryptocurrency madenciliği genellikle gürültülü ve rahatsız edici madencilik teçhizatlarıyla ilişkilendirilir, ancak San Francisco’lu erkekler, Tesla Model 3’ü kullanarak karlı bir şekilde Bitcoin ve Ethereum madenciliği yapmanın bir yolunu bulduklarını iddia ediyorlar.

Tesla ile kripto para madenciliği yapmak mümkün mü?

San Francisco merkezli Siraj Raval, haber ağları ve gazetelere verdiği röportajda, kripto pazarındaki tüm kripto paraların fiyatlarının zirve yaptığı geçen yıl ayda yaklaşık 800 dolar kazanabildiğini söyledi. Raval bunu, arabanın FSD bilgisayarını kullanarak kripto para madenciliği komut dosyalarını çalıştırırken grafik işlemcisini veya grafik kartını doğrudan Model 3’ün elektrik motoruna bağlayarak yaptığını söylüyor.

San Francisco’daki 4.444 erkeğe göre, madencilik kurulumları piyasa ayarlamaları sırasında bile kârlı olmaya devam ediyor. Uzun vadede, araba park halindeyken kripto para birimlerinin çıkarılabilmesi için sedanları robot eksenlerine dönüştürmeyi planlıyoruz. Raval ayrıca kazancının önemli bir bölümünü çeşitli kripto para birimlerine yatırmayı planlıyor. Ayrıca bu alana yoğun bir ilgi duyduğunu da kabul ediyor. Örneğin, Toronto merkezli Tesla rakibi Daymak, araç rölantideyken kripto para madenciliği yapabilen üç tekerlekli bir model ortaya çıkardı.

Bitcoin karşılığında Tesla almak tekrar mümkün

Elbette ondan önce de Tesla’nın araçlarını kullanarak kripto para madenciliği yaparak kâr elde ettiğini iddia edenler vardı. 2017’den önce satılan modeller için bile şirket ücretsiz ve sınırsız süperşarjlı destek sunuyor, bu yüzden bazıları bundan yararlanmayı düşünüyordu.

Bu kısa vadede karlı olabilir ancak araç garantisi ve akü boşalması gibi göz ardı edilmemesi gereken bazı faktörler var. Örneğin Tesla Model 3’ünüzü bu iş için sabahtan akşama kadar şebekede bırakırsanız, yıl sonunda kazandığınız parayı pilini değiştirmek için harcamanız gerekebilir.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir