Tesla elindeki bitcoin tutarını açıkladı. Resmi açıklamaya göre Tesla, hisselerinin %75’ini satmasına rağmen hala 222 milyon dolar değerinde Bitcoin’e sahip. Bu sayı sayısal olarak 10 bin 500’den fazla Bitcoin’e tekabül ediyor.

İlgili haber: Tesla Çin’deki yatırımlarını arttırarak üretim kapasitesini yükseltecek

Elektrikli araç üreticisi Tesla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ikinci çeyrek için bir rapor sundu. Bu rapor şirketin finansal durumu hakkında bilgileri ortaya çıkardı. Tesla’nın SEC’e sunduğu rapor, şirketin elinde ne kadar Bitcoin bulunduğunu da ortaya koydu.

Tesla sermayesinde 222 milyon değerinde Bitcoin tutuyor

Bazılarınız hatırlayacaktır; Tesla geçen hafta yaptığı bir açıklamada, bitcoinlerinin yüzde 75’ine kadar sattığını açıklamıştı. Bu açıklama aynı zamanda Bitcoin fiyatında kısa vadeli dalgalanmasına da neden olmuştu. Ancak son açıklamalar Tesla’nın hala büyük miktarda Bitcoin’e sahip olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü raporlara göre şirket 222 milyon dolar değerinde Bitcoin hala elinde tutuyor.

Açıklamaya göre Tesla, 10.000’den fazla BTC’ye sahip. Bu haber yazıldığı zamanda Bitcoin 21.104 dolardan işlem görüyordu. Bu rakamlara bakarak Tesla sermasyesine en az 10.500 bitcoin olduğunu söyleyemek mümkün.

Tesla’nın SEC raporu, geçtiğimiz hafta açıklanan satışların detaylarını da içeriyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, sahip olduğu bitcoinlerin yüzde 75’inin satışı şirkete 64 milyon dolar kar sağladı.

Tüm bunlar bir süre önce yapılan şirketin zor bir dönemden geçtiği açıklamalarına ters düşüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir