Tesla model araçların Türkiye’de resmi olarak satışa sunduğu tek versiyon olan Tesla Model Y için fiyatlar giderek yükseliyor.

Tesla, şu anda Türkiye’de sadece Almanya’da üretilen Tesla Model Y için satış gerçekleştirmektedir. İlk lansman kapsamında, arkadan itişli normal menzilli versiyon için 1 milyon 548 bin TL, çift motorlu uzun menzilli dört çeker versiyon için 1 milyon 619 bin TL ve çift motorlu dört çeker performans versiyonu için 1 milyon 778 bin TL gibi fiyatlarla sunulmuştu. Ancak, lansman sonrasında fiyatlar sabit kalmamış ve büyük oranda yukarı yönlü bir seyir izlemiştir.

22 Şubat 2024 tarihinde yapılan en son zam sonrasında, Model Y’nin Türkiye’deki başlangıç fiyatı (Tek motor arkadan itişli sürüm) 2 milyon 366 bin TL olarak belirlenmiştir. Çift motorlu “Long Range” için ise en az 2 milyon 985 bin TL ödenmesi gerekmektedir. Çift motorlu “Performance” versiyonu ise tam 3 milyon 230 bin TL’den başlamaktadır. Bu fiyatlar, daha önceki başlangıç fiyatlarına kıyasla önemli ölçüde artış göstermiştir.

Model Y Türkiye Fiyatlarında Yeni Yükseliş!
Model Y Türkiye Fiyatlarında Yeni Yükseliş!

Tesla, önceki bir güncellemeyle dikkat çekmişti. Soğuk hava koşulları için yapılan bu güncelleme, araçların bataryalarının DC hızlı şarj için yeterince ısınana kadar ne kadar süre gerektiğini göstermeye başlamıştı. Ayrıca, Y model serisi araçlar artık şarj portunun kış aylarında büyük problem yaratan buzlanma durumunu ısı ile otomatik olarak çözmeye de başlamıştı. Bu özellik, özellikle aşırı düşük sıcaklıklarda şarj portunun donarak çalışmaz hale gelmesini önlemede önemli bir iyileştirme olarak karşılanmıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir