Gündemde yoğun bir şekilde elektrikli araç pazarına yönelik gelişmeler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise teknoloji devi Samsung’da elektrikli araç pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Samsung söz konusu elektrikli araba bataryası için yatırımlar gerçekleştirmeye başlıyor. Şimdi ise şirket Tesla ve BMW ile anlaşma sağladı. Geçtiğimiz yıl Güney Kore’de yer alan fabrikalarında Tesla’ya iletmek üzere EV pil üretimlerine başlayan Samsung, batarya yatırımlarını genişletme kararı almışa benziyor. Öyle ki Kore’den gelen son detaylara göre Samsung SDI’nin Malezya’da yer alan yeni bir üretim hattı açacağını ifade ediyor.

Samsung, elektrikli araç batarya üretimine başlıyor

36

Samsung bu noktada BMW ve Tesla için iki pil tasarımı üzerinde çalıştığını ifade ediyor. Rapora göre diğer şirketin adı verilmese de, yüksek ihtimalle Tesla olduğu belli oluyor. Rapora göre Samsung’un iki silindirik pil tasarımını seri üretime sokmaya hazır olduğu da iddia ediliyor. Daha önce Tesla şirketi için elektrikli araç bataryası geliştiren ve prototip olarak şirkete sunan Samsung, şimdi ise BMW için özel bir tasarım üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 46mm çapına sahip ve 80mm yüksekliğe sahip olan bu bataryanın, Tesla için üretilen bataryaya göre daha kısa olduğu ifade ediliyor.

Bir süre önce BMW ve Samsung arasında bir anlaşma yapıldığını da belirtelim. Anlaşma içeriği gizli olsa da, Samsung’un BMW modellerine OLED panel üreteceği ifade edilmişti. Şirketin bu iş birliği ile Alman üreticinin tam 4 milyon adet ekran istediği ifade ediliyor. Tesla ve Samsung’un ortaklığına ek olarak ise Semi modellerinin de kameraları için bir anlaşma sağlanmışa benziyor. Bakalım pazarda Samsung ve LG gibi isimlerin elektrikli araç pazarına yönelik yatırımları teknoloji dünyasında nasıl bir geri dönüşe sebep olacak göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir