Tesla, tarafından gelen resmî açıklama ile birlikte geçtiğimiz senenin son aylarını 25,2 milyar dolar gibi yüksek bir gelir ile kapattı. Son çeyrekte 2022 sonlarına kıyasla %3 artış elde eden Tesla, geçtiğimiz sene toplamında ise 96,8 milyar dolar kazanç elde etmeyi başararak yeni rekorlara imza attı. Açıklanan verilere göre gelirin 82.4 milyar dolarlık bölümü spesifik olarak otomobil satışlarından gelmektedir. Geçtiğimiz yıl toplamında 2022’ye oranla yüzde %15’lik bir gelir artışı gören Tesla, yılı on beş milyar dolarlık net gelir ile kapatmayı başardı. Türkiye’de de resmi olarak bulunan Tesla, geçen günlerde gündeme geldiği kadarıyla “Redwood” kod adlı bir “kompakt crossover” geliştirmekte. Birden fazla kaynağın doğruladığı bilgiye göre bu “Redwood” kod adlı “kompakt crossover” için şu an bir sene sonrası yani 2025 ortasında üretim hedeflenmekte.

Model Y çok satan araçlar arasında oldu
Model Y çok satan araçlar arasında oldu

Tesla’nın Model 2’yi sunması bekleniyor

Bu araçtan belirli bir seviye sonra her hafta 10 bin adet üretmeyi hedeflediği aktarılan Tesla, biliyorsunuz uzun zamandır 25 bin dolarlık bir model ile gündeme geliyor. Bahsi geçen bu kendisi için en ucuz elektrikli aracı pazara “Model 2” adı altında sunması ve Almanya merkezli olarak üretmesi beklenen şirket, BYD’nin etkisini inanılmaz artırdığı pazarda daha düşük fiyatlı araçlar ile öne çıkmak istiyor. Tesla’nın bulunduğu durum şu an çokta kötü değil. Tesla’nın direkt olarak Almanya’da ürettiği ve Türkiye’de de satışını yaptığı Tesla Model Y, yıl genelinde Avrupa’nın en çok satan otomobili unvanını alan ilk elektrikli otomobil olarak tarih yazdı. Toplamda 254 bin satışı geride bıraktığı hesaplanan araç, Avrupa pazarlarında gerçekten çok beğeni topladı.

Peki siz Tesla’nın ilerlediği yol hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bekliyorum, iyi forumlar dilerim!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir