Otonom sürüşte öncü isimlerden olan Tesla’nın sahibi Elon Musk tarafından verilen bir röportaja göre Berlin, Austin ve Teksas’ta yer alan Tesla fabrikaları milyarlarca dolar zarar ediyor. Tesla sektörde sevilen ve tutulan bir marka olmasına rağmen neden milyarlarca dolar zarar ediyor? SpaceX ve Tesla gibi dev şirketlerin başındaki ve dünyanın en zengin isimlerinden birisi olan Elon Musk’un vermiş olduğu bir röportaj ortaya çıktı. Bu röportaj bir süre önce yayınlansa da en dikkat çeken kısmı yeni yayınlanmışa benziyor. Öyle ki Musk tarafından ifade edilenlere göre Tesla’nın sahip olduğu yeni fabrikalar milyarlarca dolar zarar etmeyi sürdürüyor.

Yeni Tesla fabrikaları milyarlarca dolar zarar ediyor

23

Bu noktada Teksas, Berlin ve Austin’de yer alan fabrikalarını “Dev bir kükreme sesi gibi, yanan paranın sesi…” olarak ifade eden Musk, fabrikaların tekrardan para kazanması için planlarının olduklarını ifade ediyor. İşlerin düzelip düzelmeyeceği ise ilerleyen dönemlerde belli olacak. Fabrikaların milyarlarca dolar zarar ettiğini belirten Elon Musk, bu noktada “Bir ton masraf var. Ancak üretim yok..” şeklinde nitelendiriyor. Para kaybının ana sebebi olarak belirtilen bu noktada fabrikalar, kendinden kaynaklanmayan problemlerden ötürü üretim yapamıyor. Yapsa bile istenilen seviyede olmadığı için yine zarar ediyor.

Tesla’da yaşanan bu krizin asıl sebebi olarak Çin gözüküyor. Öyle ki araçların bataryasında kullanılan bileşenler Çin’den getirtiliyor. Ancak ülkedeki COVID-19 kısıtlamaları ve aksaklıklardan ötürü Tesla üretimleri durma pozisyonuna geldi. Tesla’ya ait bir geminin Çin limanında kaldığı ifade edilirken, yapacak bişe olmadığı ve bu noktada ise söz konusu fabrikaların milyarlarca dolar zararda olduğunu ifade ediyor. Elon Musk bu noktada “Bunların hepsi çok hızlı bir şekilde çözülecek ama çok fazla dikkat gerektiriyor.” İfadelerini kullanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir