Apple Vision Pro yaygın bir şekilde kullanılmaya başlansa da bazı kullanıcılar tehlikeli kullanımlarıyla tepki çekiyor. Bu kullanıcılara bir uyarı da Tesla’dan geldi.

Apple’ın yeni ürünü Apple Vision Pro şu anda teknoloji dünyasının en popüler ürünleri arasında. Ancak bazı kullanıcılar durumu abartarak hem kendilerini hem de çevresindekileri tehlikeye atmaya başladı. Durumun bir örneği ise ABD’de yaşandı. Tesla sahibi bir kullanıcı araç sürerken aynı zamanda Apple Vision Pro da kullandı. Trafik güvenliğini tehlikeye atan kullanıcıya tepki yaparken bir uyarı da Tesla’dan geldi. O anları kayıt altına alarak paylaşan kullanıcıya yönelik ABD’de trafik cezası verilip verilmeyeceği de merak ediliyor.

2 Şubat’ta Piyasaya Sunuldu

Vision Pro, 2 Şubat tarihi itibariyle piyasaya sunuldu. Kısa sürede sosyal ağlarda popüler duruma gelen Vision Pro videoları, kullanıcıların ilgi çekmek için farklı yollara başvurmasına da yol açıyor. Öyle ki otonom sürüş desteği olsa da Tesla’nın kurallarına uymayan son durum akıllarda soru işareti oluşturdu. Bir kullanıcı Apple Vision Pro’yu trafikte kullanıldı. Tesla aracını kullanırken bu özel gözlüğü kullanan kişi, sosyal medyada bu anları paylaştı. Tesla tarafından yapılan hatırlatmada ise Tesla kullanıcıların otonom sürüşe rağmen araç kontrolünü bırakmaması gerektiği ve trafiğin tehlikeye atılmaması gerektiğini söyledi.

Tesla, Apple Vision Pro Takarak Araç Kullananlara Kızdı!
Tesla, Apple Vision Pro Takarak Araç Kullananlara Kızdı!

Bir başka açıklama ise ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden geldi. Açıklamada Vision Pro ve benzeri cihazların araç kullanımı sırasında kullanılmaması gerektiği, bu durumun trafik güvenliğin tehlikeye attığı ifade edildi. Ancak cezai işlemlere yönelik hiçbir detaya yer verilmedi.

İşte Vision Pro kullanan o kullanıcı;

Trafiğe Teknoloji Ayarlaması Gelebilir

Apple Vision Pro gibi ürünlerin yaygın kullanılmasıyla birlikte trafik kanunlarında da değişiklik yapılabilir. Son örnek ile gündeme gelen durum, kişilerin kendisini ve trafiği tehlikeye atması nedeniyle farklı cezai işlemler uygulanabilir. Durum şu anda Türkiye’de çok fazla ilgi görmemiş durumda. Cihazın yüksek fiyatı nedeniyle sınırlı kullanımı durumun trafiğe yaşanmasını büyük ölçüde engelliyor.

Vision Pro’nun kullanım kılavuzunda Apple “Apple Vision Pro, çarpışmaları ve düşmeleri önlemeye yardımcı olacak yerleşik güvenlik özelliklerine sahiptir ancak cihazın güvenli bir şekilde kullanılması da önemlidir. Örneğin, Apple Vision Pro’yu takarken koşmayın, hareket halindeki bir aracı kullanırken kullanmayın veya sarhoşken ya da başka bir şekilde engelliyken kullanmayın.” diyerek kullanıcıları uyarıyor. Tesla ise yaptığı paylaşımda “Araç kullanın” vurgusu yaparak uyarıda bulundu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir