Tesla’nın üçüncü geri çağırması, bu ay 320.000 modeli etkiliyor. Geri çağırılan modellerde yazılım hatasından kaynaklanan sorunların kazaya neden olabileceğinden endişeleniliyor.

Elektrikli otomobil devi Tesla yeni bir uyarı yayınladı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) 320.000 Tesla aracının kazalara neden olabilecek sorunları olduğunu bildiriyor.
Ulusal Karayolu Taşımacılığı Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yayınlanan en son geri çağırma raporu, Tesla’nın sorunlu modeller, 2020-2023 yılları arasında ürettiğini gösteriyor. Ortak uyarıya göre Y ve Model 3 arka lambalardan bir veya her ikisi rastgele yanabiliyor. Bu, potansiyel çarpışma riskini arttırıyor.

Elon Musk Tesla hisselerini satmaya devam ediyor

Tesla yine araçlarını geri çağırıyor

Bildiğiniz gibi Tesla’nın araçlarını geri çağırması ilk kez yaşanan bir durum değil. Yazılımı hatası bu kez de arka ışık otomatik olarak açıldı. Uzman görüşüne göre bu arıza tespitler sadece aracın arka lambalarını etkiledi. Yani fren, geri veya dönüş sinyalleri şimdilik iyi durumdalar. Hatanın en son yayımlanan donanım yazılımı sürümü olan 2022.40.4’ten kaynaklandığı belirlendi. Bu sürümü kullanan araçlar düzeltmeleri içeren sürüm 2022.40.4.1’i artık indirilebilse de araç sahiplerinin araçlarını geri götürmelerinde fayda var.

Araç sahiplerine bugüne dek 11 defa uyaran bulunan ve 2021’de 3.4 milyon model değiştiren Tesla, 2022’de daha fazla sorunla karşı karşıya. Tesla’nın hisseleri Değerinin yüzde 50’sinden fazlasını kaybettiği için hata özellikle kötü bir zamanda geldiğini söylemek yanlış olmaz.

Bu aynı zamanda Kasım ayındaki üçüncü geri çağırma raporu araç sahiplerine gönderilen son tebligata göre yaklaşık 40.000 araç hidrolik direksiyon desteğini kesilmesi sorunundan da etkilendi. Eğer sorunlar bu şekilde devam ederse Tesla elektrikli araç pazarında ciddi anlamda bir güven kaybedecek gibi görünüyor. Sizce bu durum şirketin gelecekteki satışlarını da etkiler mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir