Tesla, 2023 yılının ilk çeyreğine ait araç üretimi ve teslimatı ilgili raporunu kamuoyu ile paylaştı. Şirket, Tesla teslimatlarında yeni bir rekor kırdığını açıkladı.

Tesla, 2023 yılının ilk üç ayında 422.875 elektrikli araç teslim ettiğini kamuoyu ile paylaştı. Aynı dönemde yani 2023 yılının ilk 3 aylık döneminde 440.808 araç üreterek Tesla için bir başka rekor kırıldı. Model 3 ve Model Y, 2023’ün ilk üç aylık dönemi Tesla’nın teslimatlarının çoğunu oluşturdu ve bu Tesla modellerinin 412.180’i Mart ayı sonundan önce müşterilere ulaştırmayı başardı. Tesla’nın daha pahalı modelleri olan Model S ve Model X arabaları, aynı zaman diliminde 10.695 teslimata ulaşabildi. Bu, geçen dönemin çeyreğinde teslim ettiği 17.147 Model S ve Model X’e göre düşüş gösterdiği ortaya çıkmış oldu.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, Türkiye’deki resmi satışlarına başladı.

TroyTeslike adlı bağımsız araştırmacı, 427.000 adetlik teslimat ve toplam 445.920 adetlik üretim bekliyordu. Şirketin nihai rapor çetelesinde, geçen yıl bu dönemde açıkladığı 310.048 teslimattan yüzde 36’lık bir artışı olduğu gözüküyor.

Teslimatların büyük bir kısmı Tesla’nın Şangay’da bulunan gigafactory tesisinde üretilen araçlardan geldiği görülüyor. Tesla, en son indirimlerin rakipler arasında bir fiyat rekabetine neden olduğu için, Çin dahil olmak üzere tüm ülkedeki Tesla araç pazarlarında fiyat indirimleri yapıyor. Bunun sonucu olarak geçen yıla göre Çin’deki Tesla satışlarında büyük bir artış meydana geldi.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir