Tencent tarafından geliştirilen bu teknoloji, Pekin metrosunda yolcuların avuç içi izlerini taratarak ödeme yapmasını sağlıyor. Bu teknoloji, WeChat ödeme sistemi içinde entegre edildi.

Biyometrik Güvenlik Sistemleri ve Avuç İçi Ödeme

Bugünlerde, biyometrik güvenlik sistemleri denildiğinde akla genellikle parmak izi ve yüz tanıma gelmekte. Ancak farklı parametrelerin de kullanıldığı sistemler giderek yaygınlaşmakta. Tencent, ilk avuç içi ödeme sistemini duyurdu.

Tencent Palm Pay Teknolojisi

Tencent’in geliştirdiği bu yeni teknoloji, kullanıcıların ödeme yaparken avuç içlerini tarama cihazına tutarak para transferini gerçekleştirmelerine olanak tanıyor. Kullanıcıların Bunu teknolojiyi kullanması için yalnızca WeChat hesabını ödeme sistemiyle eşleştirmesi ve avuç içini tanıtması yeterli.

Palm Pay Testleri ve Uygulama Alanları

Palm Pay adı verilen bu sistem, ilk olarak Pekin metrosunda testlere başladı. Ulaşım bileti yanında ayrıca üyelik kartları, spor salonu kartları gibi farklı giriş yöntemleri de avuç içi tarama sistemiyle entegre bir şekilde çalıştırılabiliyor.

Tencent’in Avuç İçi Ödeme Teknolojisi ve Güvenlik Özellikleri

Tencent’in YouTu AI ekibi tarafından geliştirilen sistem, kullanıcının benzersiz avuç içi ve damar desenlerini tarayarak kimlik doğrulaması yapıyor. Sistem kendi aydınlatmasına sahip olduğu için karanlık ortamlarda da çalışabilmekte.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir