Netflix, Snap ve Comcast gibi şirketler tarafından kullanılan, dayanıklı yürütme sistemlerinde lider olan Temporal, Sequoia Capital ve Greenoaks gibi çok sayıda yüksek profilli yatırımcıdan Series B-Prime fonunda 75 milyon $ topladığını duyurdu.

Temporal yatırım aldı

Temporal Technologies girişimi daha önce, şirkete 1,5 milyar dolar değer biçen 103 milyon dolarlık büyük bir B Serisi turu da dahil olmak üzere yaklaşık 129 milyon dolar toplamıştı.1,5 milyar doların biraz üzerinde bir değerleme ile gıpta edilen statüsünü korumaya devam ediyor. Alınan 75 milyon dolarlık yeni yatırım sayesinde bugüne kadarki toplam finansman şu anda 200 milyon doların üzerinde.

Pek çok benzer açık kaynak projesinde olduğu gibi Temporal, kurumsal müşteriler için hizmet düzeyi sözleşmeleriyle dolu, barındırılan bir bulut hizmeti inşa ediyor. Temporal’ın temel amacı yazılım hizmetlerinin ve uygulamalarının güvenilir ve doğru şekilde yürütülmesini sağlayan dayanıklı bir yürütme sistemiyle sunduğu yönetim ve izleme aracı ile birlikte yazılım geliştiricilerinin zamandan tasarruf etmesini sağlamaktır.

Dayanıklı Yürütme Sistemi

Temporal, şirketlerin bir uygulamanın durumunu yönetmesine ve mantığın yürütülmesini izlemesine izin verirken, yazılım güncellemelerini kesintiye uğramadan göndermelerini sağlayan ‘dayanıklı bir yürütme sistemi’ olarak biliniyor. Toplanılan 75 milyon dolarlık yeni yatırım ise şirketin açık kaynak topluluğu ve bulut hizmetine yapılan yatırımı hızlandırmak için değerlendirilecek.

2019’da kurulan Temporal, eski monolitik yazılımlara kıyasla bakımı ve ölçeklemesi daha kolay olan daha küçük, işleve özgü bileşenlerle oluşturulmuş bir yazılım mimarisi olan mikro hizmetleri içeren dağıtılmış sistemlerin geliştirilmesini basitleştirir. Sonuç olarak, her şey geliştiricilerin ve mühendislerin mikro hizmetlerinin bozulmamasını sağlamak için güvenilirlik kodu oluşturmak yerine farklılaştırılmış ürünler oluşturmaya zaman ayırmasına yardımcı olmakla ilgilidir.

Seattle merkezli girişim, Uber’de çalışırken Cadence adlı açık kaynaklı bir düzenleme motoru geliştiren, Maxim Fateev ve Samar Abbas’ın eseridir. İkili, bir Cadence projesine dayanan açık kaynaklı bir proje olan Temporal’ı başlatmak için dört yıl önce Uber’den ayrıldı. Temporal CEO’su Maxim Fateev yaptığı bir açıklamada, “Temporal, karmaşık, hata denetimli kod, yeniden deneme süreçleri ve durum yönetimini merkezi bir platforma kaydırarak geliştirme sürecini basitleştirir, böylece geliştiriciler bu karmaşıklıkları yönetmek zorunda kalmazlar. Kurucu ortağım Samar ve ben, 15 yılın büyük bir bölümünde dayanıklı bir yürütme çerçevesi oluşturuyoruz ve bu çalışmanın çoğu Temporal’ın temelini oluşturuyor. Bu kavramlar daha geniş pazar tarafından onaylanırken, diğer geliştiricilerin yaklaşımımızı desteklediğini, benimsediğini ve hatta savunduğunu görmek heyecan verici.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir