Anlık mesajlaşma uygulaması sektöründe WhatsApp’ın en büyük rakibi Telegram için 2024’ün ilk güncellemesi sunuldu.

“Telegram’ın yeni güncellemesi, telefonunuzun pilini daha az kullanan renkli yeni tasarıma sahip geliştirilmiş aramalar, mesajları sildiğinizde yeni bir buharlaşma efekti, Telegram tarihindeki en büyük bot güncellemesi ve daha fazlasını ekliyor.”

 özeti yapılan güncelleme hakkında firma ekstra olarak şunları aktardı:

“Telegram aramaları; kullanıcıların konuşmasına, kameralarını açmasına veya ekranlarını paylaşmasına izin verir, uçtan uca şifreleme ile korunur ve her platformda kullanılabilir . Bu güncellemede, aramaları tamamen yeniden tasarladık ve çağrı durumuna göre dinamik olarak değişen yeni animasyonlar ve güzel arka planlar ekledik: çalıyor, aktif veya sonlandırıldı. Yeni arayüz eskisine göre daha az kaynak gerektiriyor, bu da pil ömründen tasarruf ettiği ve eski cihazlarda daha iyi çalıştığı anlamına geliyor. Ayrıca yüzlerce hatayı ve arayüz hatasını düzelttik ve arama kalitesi için bazı iyileştirmeler ekledik. 2024’te bağlantı ve ses kalitesinde daha fazla iyileştirme yapılacak.”

Telegram'ın 2024  ilk güncellemesi yapıldı

iOS’e otomatik silinen mesajlar için deneysel bir buharlaşma animasyonu eklenilmişti. Bu animasyon artık hem Android hem de iOS ‘ta mevcut ve herhangi bir mesajı sildiğinizde oynatılıyor. Telegram’ın ücretsiz bot platformu, geliştiricilerin basit sohbet botlarından herhangi bir web sitesinin yerini alabilecek şekilde güçlü mini uygulamalara her türlü hizmeti Telegram ekosistemine entegre etmesine olanak sağlar. 2023 yılını Telegram tarihindeki Bot Platformuna yapılan en büyük güncelleme ile sonlandırıyoruz. Düzinelerce yeni özellik arasında, botlar artık mesajlara tepki verebilir ve tepkileri, bağlantıları ve alıntıları yönetebilir, diğer konulara veya sohbetlere veya yanıt gönderebilir. Yeni güncelleme sayesinde botlar, yöneticisi oldukları kanallardaki güçlendirmeler ve çekilişler hakkında da bilgi sahibi olabilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir