Telegram, dünyada en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biridir ve rakibi iMessage’ın önemli bir özelliğini artık bünyesinde barındırıyor. Bugün itibariyle Telegram yeni özellik aldı.

Telegram, akıllı telefonlardaki en çok yönlü anlık mesajlaşma uygulaması olarak bilinir ve bir süre içinde buna yeni özellikler eklenmiştir. Geçtiğimiz günlerde film severlere spoiler izleme seçeneği sunan Telegram, şimdi de iOS Beta kullanıcıları için haberlere tepki verme özelliğini aktif hale getirdi.

Telegram yeni özellik nasıl işleyecek?

Telegram’ın Reddit sayfasında paylaşılan yeni bir animasyonlu görselde, Telegram üzerinde bir süredir çalışan yeni bir özellik ortaya çıktı.

TelegramBetaInfo’nun ortaya çıkardığı bu özellik, toplam 11 farklı emojiden birini seçerek gönderdiğiniz bir mesajla ilgili duygularınızı göstermenize olanak tanıyor. Kalp, gülme, dışkı, kusmuk gibi birçok farklı emojiden birini seçmek mümkün. Beta sürümüne dahil olan bu özellik, grup yöneticileri tarafından kolaylıkla kapatılabilir.

Hangi emojiye tıkladığınız önemli değil, ekranın ortasında çok hoş bir animasyon belirecek ve tepkiniz kısa sürede diğer tarafa yansıyacaktır.

Telegram’da sponsorlu mesajlar dönemi başlıyor

TelegramBetaInfo ön ucundan gelen bilgilere göre, mesaj yanıt işlevi geçici olarak yalnızca iOS Beta kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Ancak bu yeni özelliğin en geç Ocak 2022’ye kadar Android ve Web sürümleri de dahil olmak üzere desteklenen tüm platformlara sunulacağı söyleniyor.

Bünyesine yenilikler katma konusunda rakiplerine göre daha iddialı ve yenilikçi olan Telegram’ın tepki fonksiyonunda biraz geç kaldığını söyleyebiliriz. Facebook, Facebook Messenger, Slack, Discord, Google Messages ve Apple iMessage gibi birçok anlık mesajlaşma uygulaması bu özelliği zaten eklemiştir. Bu anlamda Telegram, rakiplerinin sahip olduğu bu özelliğe çok yakında kavuşmuş olacak. Yeni özelliğin bir aksilik olmaması durumunda en geç Ocak ayının sonunda tüm kullanıcılara ulaştırılması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir