Telegram, kanallarında sponsorlu olan içerik ve botların tanıtımına yer verecek olan reklam çözümü için testler başladı. Elde edilen gelirlerden kanal yöneticileri için pay ayrılacak. 

WhatsApp ve Instagram gibi Facebook ürünlerinin her biri için erişim sıkıntısı yaşadığında kullanıcı kitlesini daha da artırmayı başaran Telegram, artık gelir  elde etmenin zamanının geldiğini düşünüyor. Telegram’da Sponsorlu Mesajlar için test aşamasına geçildi. 

Sponsorlu Mesajlar ne demek?

5 13

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov geçtiğimiz aylar içerisinde uygulama için kendi parasını kullanmak zorunda kaldığını ve yılda birkaç yüz milyon dolarlık maliyetlerle beraber bu şekilde bir hizmetin yürütülebileceğini dile getirdi. WhatsApp gibi kullanıcı verilerini satmak istemeyen Telegram biraz daha anonim bir şekilde reklam stratejisi kullanmak istiyor. Bu anlamda ise Sponsorlu Mesajlar olarak yeni bir çözüm sunuldu.

Telegram’da Sponsorlu Mesajlar sadece 1000 kullanıcıdan daha büyük kanallar için gelecek. Normal atılan mesajlar haricinde ise bu şekilde sponsorlu içerikler de gönderilecek. Söz konusu bu reklam gösteriminin yapıldığı kanalların yöneticileri de bu gösterimden belirli bir şekilde para kazanabilecekler. Hali hazırda test sürecinde olduğu için gelir paylaşımı şu an için mümkün değildir. Sistemin temelinin oturtulması ve masraflar karşılandıktan sonra ise paylaşım yapılacak. Bu reklamların kapatılması mümkün olurken gelecek dönemlerde abonelik tarzı sistemlere bu durum değişebilir. 

Kişisel bire bir sohbetler içerisinde veya grup görüşmeleri kapsamında reklamlar söz konusu olmayacak. Durov, insanlar arasındaki kişisel iletişimin ise herhangi bir şekilde reklamlarla karşılaştırılmaması gerektiği dile getirildi. Bu sebeple de Telegram’ın bireysel mesajlaşma kısmı öngörülebilir gelecekte reklamsız olarak hazırlanacak. Aynı zamanda, şu an için ücretsiz olan tüm Telegram özellikleri ücretsiz kalmaya devam edecek. Söz konusu konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir