Popüler mesajlaşma platformu Telegram yeni özelliği ile WhatsApp kullanıcılarını kıskandıracak.

Telegram 8.4 güncellemesi ile mesajlara emoji kullanarak cevap verebileceğiz. Telegram, WhatsApp ile birlikte dünyanın en popüler mesajlaşma platformlarından biridir ve her yeni güncelleme kullanıcılara daha iyi bir mesajlaşma deneyimi sunmaya çalışmaktadır. İlk olarak 2013 yılında piyasaya sürülen ve Rus programcı Pavel Durov tarafından oluşturulan platform, geçtiğimiz aylarda görüntülü görüşmeleri ve canlı yayınları kaydetme özelliğini duyurdu.

Telegram yeni özelliğiyle WhatsApp kullanıcılarını kıskandıracak

Telegram’dan gelen güncellemeler WhatsApp kullanıcılarını kıskandırıyor. Telegram 8.4 güncellemesi ile 550 milyondan fazla kullanıcısı olan uygulamaya, verilen bilgilere göre uzun zamandır beklenen bir takım yeni özellikler ekleniyor. Habere göre Telegram 8.4 güncellemesi geldiğinde kullanıcılar mesajlara “emoji” ile cevap verebilecek. Daha önce iMessage, Discord ve Slack gibi mesajlaşma platformlarında görülen bu özellik, Telegram kullanıcılarının mesajlara altı farklı emoji ile yanıt vermesini sağlıyor.

Telegram bilgisayarda nasıl kullanılır?

Ek olarak, bu emojiler iOS’ta özelleştirilebilir. Ancak, şu an için Android’de imkansız. Açıklamanın bir kısmı, bir mesaja çift tıklayarak kullanabileceğiniz piktogramların, Ayarlar bölümünün Etiketler ve Emojiler bölümündeki Hızlı Yanıt kullanılarak değiştirilebilmesiydi.

Ayrıca Telegram, mesajlaşma deneyimini daha da iyileştirmek için “animasyonlu emoji” geliştirildiğini ve onları çok daha büyük ve daha ilginç hale getirdiğini söyledi. Gönderilen mesajları gizlemek için bir “spoiler” uyarısı da getirildi. Bu, kullanıcının gönderilen metni gizlemesine izin verir. Gizli metni açmak için mesajı da tıklayabilirsiniz. Açıklama, platformun mesajları doğrudan uygulamadan başka bir dile çevirme yeteneğini eklediğini belirtiyor.

WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma platformu unvanını elinde tutmaya devam ediyor. Ancak Telegram’ın bu konuda önemli adımlar attığını, uygulamalarını kademeli olarak geliştirmede önemli adımlar attığını ve diğer mesajlaşma platformlarından bir adım önde olduğunu söylemek abartı olmaz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir