Telegram uygulamasını seven kullanıcılar için tek seçenek telefonlar için geliştirilen uygulamalar değil. Bu uygulamalara ek olarak bilgisayarda da kolay bir şekilde Telegram kullanabilirsiniz. Peki, Telegram bilgisayarda nasıl kullanılır? İşte detaylar. 

Telegram’da son görülme nasıl kapatılır?

Android ve iOS işletim sistemlerine yönelik geliştirilen Telegram uygulaması aynı zamanda internet versiyonu ile de kolay bir şekilde kullanılabiliyor. Tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi Telegram web uygulamasının kullanılması sayesinde Telegram deneyimini bilgisayara taşıyabilirsiniz.

Şu an için WhatsApp’ın en güçlü rakiplerinden bir tanesi olarak görülen Telegram, daha çok sektörel olarak kullanılırken belirli bir alana ilgi duyan kullanıcıların ortak noktalarından birisi olarak görülüyor. Bu açıdan daha çok grup sohbetlerinin aktif olduğu uygulamada bilgisayar desteği alarak daha pratik bir şekilde Telegram kullanma şansına sahip olabilirsiniz.

Telegram’ı bilgisayarda kullanmak

Telegram bilgisayarda kullanmak için iki seçeneğiniz olduğu gibi Telegram Web dışında uygulamayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerine yönelik 3 farklı versiyonu bulunan uygulamayı ilk olarak resmi internet sitesinden bilgisayarınıza indirmeniz ve ardından kurarak kullanıma hazır hale getirmeniz gerekir.

telegrami bilgisayarda kullanmak 1

Kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra oturum açılabilmesi adına kullanıcılardan telefon bilgisini girmesi istenecektir. Telefon bilgisi girildikten sonra ise SMS ile gelecek onay kodunu uygulamadaki ilgili alana girilmesi ile birlikte hesabınız bilgisayarınızda kurulmuş olan uygulamada açılacaktır.

telegrami bilgisayarda kullanmak 2

Yapacağınız bu işlemler sonrasında herhangi bir fark olmaksızın uygulama üzerinde Telegram kullanmaya başlayabilirsiniz.

telegrami bilgisayarda kullanmak 4

Telegram’da telefon numarası nasıl değiştirilir?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir