Telegram’ın kurucusu Pavel Durov tarafından yapılan açıklamalarda, haber üzerine yayın yapan kanallara yönelik yeni seçeneklerin sunulması için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Ekim ayı sonu itibari ile özel bir reklam platformunun devreye alındığı Telegram’da büyük ve yüksek maliyetler ile ilişkilendirilen büyük kanallarda reklam gösterimi başlatıldı. Yapılan açıklamalara göre kişisel konuşmalar, grup mesajlaşmaları ve sohbet listesinde kullanıcılar herhangi bir reklam görüntülemeyecek. Ancak haberci reklamları olarak adlandırılan haber gruplarında reklam yayınlanması önümüzdeki günlerde daha yaygın bir şekilde başlayacak.

Reklamların devreye alınması ile birlikte yeni bir dönemin başlayacağı Telegram’da, ücretli abonelikler ile kullanıcıların reklamlardan kurtulması ve reklamsız bir Telegram deneyimi yaşayabilmesi mümkün olacak.

Reklamsız Telegram için abonelik geliyor

Reklamsız Telegram denemeyi isteyen kullanıcılar küçük bir ücret karşılığında reklamların gösterilmesini engelleyerek yeni bir abonelik satın alabilecek. Kurucu tarafından yapılan açıklamalarda bu konu ile ilgili şöyle denildi; “Bu yeni özellik üzerinde çalışmaya başladık ve bu ay kullanıma sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Herhangi bir kullanıcının Telegram’ın gelişimini doğrudan finansal olarak desteklemesine ve kanallarda hiçbir zaman resmi reklamları görmemesine izin verecek ucuz bir abonelik şeklinde mevcut olabilir ”.

Kanallar reklamları kapatabilecek!

Kullanıcılar kendi profilleri üzerinden reklamları kapatmak için abonelik satın alabileceği gibi kanal sahipleri tarafından da bu konuda farklı seçimler yapılabilecek. Açıklamalara göre kanal sahipleri kanallarındaki tüm reklamları kapatabilmek ve tüm kullanıcılara reklamsız bir deneyim sunabilmek adına talepte bulunabilecek. Pavel Durov, “Bazı kanal yaratıcıları, kanallarındaki reklamları tüm kullanıcılar için ‘kapatmak’ istiyor. Şu anda bu seçenek için ekonomik koşulları hesaplıyoruz. Yakında, reklam verenler herhangi bir kanala “görünmez” bir reklam yerleştirebilecekler, bu da – gösterim başına yeterli bir maliyet var – bu kanalda reklam olmamasına yol açacak ” dedi.

Şu anda test süreçleri başlatılan yeni reklam çalışmaları ile birlikte Telegram çok daha etkin ve reklam ile dolu bir hale gelecek. Reklamlar sponsorlu kelimesi ile işaretlendiğinde dolayı normal içeriklerden kolay bir şekilde ayrılabilecek. Binden fazla kullanıcısı olan tüm kanallarda resmi olarak reklam yayınlarının aktif olacağını belirten kurucu, bu konuda farklı para kazanma yollarını da kanal sahipleri için tanımlanacağını ifade etti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir