Piyasada hem Android hem de iOS olmak üzere birçok akıllı telefon modeli bulunuyor. Bu akıllı telefonların çeşitliliği ile beraber telefonların modelleri de bir hayli fazla oluyor. Bizde sizlere bu rehber içeriğimizde telefonun modelini nasıl öğrenebileceğinize bakacağız. Sahip olduğunuz Android akıllı telefon cihazınızın modelini hiç bilmiyor veya unutmuş olabilirsiniz. Özellikle cihazınıza bir kılıf veya pil değişikliği yapacağınız zaman telefonunuzun modelini bilmeniz gerekli bilgilerden birisi oluyor. Bu kapsamda cihaza özel bir aksesuar veya yazılım yüklemesi yapacağınız zaman o modelin model numarasını ve modelini bilmeniz gerekebilir. Gelin şimdi akıllı telefonların modeli nasıl öğrenilir bu sorunun cevabını vermeye çalışalım.

Akıllı telefon modeli nasıl öğrenebilir?

1 1581158846

iPhone tarafında Apple’ın az sayıda ürün çeşitliliği olduğu için böyle bir sorgulamaya genelde gerek duyulmuyor. Ancak Android tarafında oldukça çeşitli modeller olduğu için telefonunuzun modelini öğrenmeniz gerekebilir. Android tarafında telefon modelinizi öğrenmek için ise üçüncü parti bir uygulamaya ihtiyacınız bulunmuyor. İlk olarak akıllı telefonunuzun arka yüzeyine kılıfı çıkartarak bakın. Model yazmıyor ise sadece Samsung Galaxy gibi seri ismi yer alacaktır.

Android cihazınızın modelini öğrenmek için Ayarlar menüsü üzerinden Genel sekmesine ulaşın. Oradan sistem hakkında bölümüne girerek cihazınızın adını ve model detaylarını görebilirsiniz. Bu noktada model adı ile beraber cihazınızın model numarası gibi bazı detaylarına da göz atabilirsiniz. Cihazınızın teknik özelliklerini öğrenmek için ise Google Play Store’dan üçüncü parti uygulamalar indirebilirsiniz.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir