Yaşanan koronavirüs salgını sebebiyle çalışanlar evlerden çalışmaya başlamış ve teknoloji cihazlarına olan ilgi de oldukça artmıştı. Bu noktada video konferans uygulamalarına olan ilginin artmasıyla beraber webcam cihazlarına da talep artmış durumda. Bizde sizlere bu içeriğimizde telefonlarınızı webcam yapmaya yarayan faydalı uygulamalar listemizi hazırladık. Çoğu leptop bilgisayarda dahili olarak kamera yer alıyor. Ancak yine de kullanıcılar görüşme esnasında farklı açılarda bulunmak adına harici bir webcam’a ihtiyaç duyuyor. Bu noktada bir webcam arayışına giriyorlar. Ancak webcam olmadan akıllı telefonunuzu webcam görevi gören bir cihaza dönüştürebilirsiniz. Bunun için ise üçüncü parti uygulamalardan yardım almak gerekecek.

Telefonunuzu webcam yapan bazı uygulamalar

EpocCam

webcam1 1587811209

Uygulamanın hem Windows hem de MacOS sürümleri yer alıyor. Uygulama ile USB yada Wi-Fi üzerinden görüntü alma imkanınız oluyor. Eğer mikrofon ile alakalı bir probleminiz var ise uygulama sayesinde telefonunuzu mikrofon olarak da kullanmanız mümkün oluyor. Ücretsiz versiyonu ile 640×480 çözünürlükte görüntü sunma imkanı veren uygulama, ücretli versiyonda 1080p çözünürlüğe kadar destek sağlıyor. Ücretsiz versiyonda ayrıca reklamların canınızı sıkabileceğini belirtelim. 

Android için EpocCam indir

DroidCam

DroidCam; Android telefonunuzun kamerasını bilgisayarınızda web kamerası olarak kullanmanızı sağlayan kullanımı kolay ve tamamen ücretsiz bir Android telefonu kablosuz web kamerası olarak kullanabileceğiniz son derece kullanışlı bir uygulamadır. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan DroidCam 720p çözünürlüğüne kadar destekliyor.

Android için DroidCam indir

SmartCam

SmartCam; Android telefonunuzu bilgisayarınızın web kamerası gibi kullanmanıza olanak sağlayan kullanımı kolay ve tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Kablosuz bağlantı desteği sunan SmartCam Bluetooth aracılığıyla bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Android için SmartCam indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir