Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi, Çin akıllı telefon pazarının Kasım 2021 dönemine dair yeni bir analiz raporu yayınladı. Raporda akıllı telefon satışının 35 milyonu aştığı belirtilirken, bu telefonlar arasında özellikle 5G desteğine sahip modellerin ön planda olduğu belirtildi. Piyasaya sunulan telefonların %43’ü 5G akıllı telefonlar olurken, sadece Kasım ayında satışı gerçekleştirilen modellerin yüzde 82’si 5G desteğine sahip. 5G modeller günden güne artış gösterdiği gibi ülkede yıllık satılan telefon rakamlarında da yüzde 20’ye varan bir artış kaydedilmiş durumda.

5g

Kasım ayı içerisinde içinde farklı markalar tarafından 47 yeni akıllı telefon modeli piyasaya sürüldü. Bu, yıllık yüzde 34 oranında bir artış kaydedilmesine sağlarken bu telefonların sadece 15 tanesinde 5G desteği bulunuyordu. Arz üzerinden yapılan incelemede modellerin sayısının daha düşük olduğu görülse de kullanıcılar yeni bir telefon alırken 4G yerine 5G modellerini daha fazla tercih etmeye başladı.

Sektördeki genel satışlar için dikkat çeken rapor 

Pazar araştırma kuruluşu CINNO Research, Çin akıllı telefon pazarındaki beş büyük markanın satış verilerini de açıkladı. Rapor, Apple’ın Çin’deki en üst sıraya geri döndüğünü gösteriyor. Bu, Apple’ın Çin akıllı telefon pazarının zirvesinde altı yıl içinde bir ilkin gerçekleştiğini gösteriyor. Pazar payı açısından Apple, Ekim ayında Çin pazarının %22’sine sahip. Aralık 2015’ten bu yana ilk kez Oppo, Vivo ve Xiaomi’yi geride bıraktı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir