Cep telefonu teknolojisi gelişmeye devam ettikçe hayatımızın önemli bir parçası haline geldi. Cep telefonları ile gün içinde hemen hemen ihtiyacımız olan her şeyi yapabiliyoruz ve aynı zamanda her an ulaşabileceğimiz bir yol sunuyor. Hal böyle olunca da ticaret ve sevdiklerimizle iletişim anlamında en faydalımız haline geldi. Bu yüzden cep telefonlarımızı gittiğimiz her yere götürmeyi seviyoruz ve her zaman hazır bulunduruyoruz.

AnTuTu Mayıs 2022’nin en hızlı amiral gemisi telefonlarını açıkladı

Günümüzde herkesin bir cep telefonu ve sürekli iletişim halinde olduğunu söyleyebiliriz. Ne yaparsak yapalım, genellikle olmasına izin vermeyiz. Ancak, cep telefonu kullanırken bazı davranış kurallarına uymalı ve sorumlu davranmalıyız. Bu davranışa kimsenin dikkat etmediği durumlarda gürültü ve rahatsız edici gürültü olabilir. Bu, topluluğumuzu ve bizi engelleyen durumlara yol açacaktır. Peki telefonu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Toplantılarda telefon kullanımı

Toplantılar, telefonunuzu kullanmak için en önemli yerlerden biridir. Özellikle önemli bir toplantının ortasında etrafa yayılan bir telefon melodisinin sesi genellikle kabul edilemez. Bu nedenle en uygun çözüm toplantıya girmeden önce telefonu kapatmaktır. Bir toplantı sırasında gelecekteki konuşmaları öğrenmek istiyorsanız, telefonu sessiz moda almak alternatif bir çözüm sunar.

Araba kullanırken telefon kullanımı

Araç kullanırken cep telefonuyla konuşmak yasalara aykırıdır ve kendimize ve çevremize zarar verebileceğimiz bir ortam yaratır. Araba kullanmak, tam konsantrasyon gerektiren bir aktivitedir ve o anda telefonu kullanırsak, sürüşe odaklanmamızı kaybedebiliriz. Bu ciddi trafik sorunlarına neden olabilir. Kendi hayatımızı ve başkalarının hayatlarını tehlikeye atabiliriz. Bu nedenle özellikle araç kullanırken cep telefonu kullanmayız. Son yıllarda yapılan hemen hemen tüm arabaların Bluetooth bağlantısı olduğu için, arabaya bindiğimizde telefon otomatik olarak bağlanıyor. Bu şekilde, telefon görüşmesi yapmak zorunda kalmadan arama alabilir ve arama yapabiliriz. Ancak yola bakarken telefona da odaklanmalıdır. Arabada bir cep telefonunun bu şekilde kullanılması diğerinden daha az risklidir.

Gece uyurken telefon kullanımı

Gece uyurken bile cep telefonunuz evdeki herkesi rahatsız edebilir. Bu nedenle gece uyurken telefonunuzu sessiz modda ya da rahatsız etme modunda kullanmanız daha iyi olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir