Telefon konuşmalarını kaybetmek adına son zamanlarda bir çok uygulama ile karşı karşıya geliyoruz. Yazımızda, “Galaxy S10 akıllı cihazında telefon konuşmalarını nasıl kaydederiz, izlenmesi gereken yol nasıldır” sorularına yanıt vereceğiz. Güney Koreli teknoloji firması tarafından üretilen Galaxy S10 akıllı cihazların üst düzey yazılım özelliklerine sahip olduğu gibi aynı zamanda eşsiz donanımsal özelliklere de sahiptir. Fakat buna rağmen daha önce diğer firmalarda da rastlanan önemli bir eksiklik söz konusudur. Bir çok cihazda olduğu gibi Galaxy S10’da da telefon konuşmalarını kaydetmek adına herhangi bir özellik bulunmuyor. Gerek iş hayatında gereken özel hayatta kullanılan konuşmaları kaydetme özelliği maalesef S10’da da mevcut değil. Kullanıcılar ise bu durumun eksikliğini hissediyor. 

Galaxy S10e, S10 ya da S10+ gibi üst düzey teknoloji ile üretilen akıllı cihazlara dahi sahipseniz konuşmaları kaydetmek için mecbur yardımcı bir uygulamaya sahip olmanız gerekiyor. Aksi halde konuşma kaydı almanız pek de mümkün değil. Konuşma kaydetme özelliği hem iş hayatında hem de kişisel hayatımızda zaman zaman ihtiyaç duyduğumuz en önemli özelliklerden biri. Fakat ne yazık ki çoğu akıllı cep telefonunda böyle bir özellik söz konusu değil. 

Galaxy S10’da Telefon Konuşmalarını Kaydetmek

Galaxy S10 akıllı cep telefonunuzda konuşma kaydı yapmak için Cube Call Recorder ACR uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Bunun için Google Play adresine giderek uygulamayı indirecek ve konuşma kaydı yapmak için sorunsuz bir şekilde kullanacaksınız. Uygulamayı indirerek kurulum işlemlerini sorunsuz bir şekilde çalıştırın. Uygulamanın kullanıcı sözleşmesini okuyarak Agree seçeneğini onaylamanız gerekiyor. Ardından Grant Permissions seçeneği ile işlemlerinize devam edin. Uygulama bir takım erişim izinlerine onay vermeniz gerektiğini belirtiyor. Özelliklerden faydalanmak adına erişim iznine Allow seçeneği ile onay vermeniz gerekiyor. 

6 1 3

Kullanıcı sözleşmesini okuyun ve Agree seçeneğine dokunarak onaylayın.Bu aşamada karşınıza VoIP araçları aracılığı ile gerçekleştirdiğiniz görüşmelerin kayıt altında tutamayacağınız uyarısı ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Burada ise OK, Continue butonuna tıklayarak işlemlerinize devam edin. Sırada karşınıza Geotagging özelliği ile karşılaşacaksınız. Bu kısım çok da önemli değil. B sebeple No, Thanks diyerek devam edin, etkinleştirmek isterseniz de Yes diyebilirsiniz. İşlemlerinize devam ederken ise iPhone seçeneğini tıklamanız gerekiyor. İşlemleriniz tamamlandığı ve uygulamayı kurduğunuz anda konuşmalarınıza normal seyrinde devam edin. Siz konuşmalarınızı gerçekleştirirken uygulamanız da kayıt işlemlerini yapacak. Bunun için her hangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Kayıt işlemleri otomatik olarak gerçekleşecek. 

Akıllı cihazınızın sahip olduğu işletim sisteminin Cube Call Recorder ACR uygulamasını arka planda kapatmaması adına küçük bir ayarlama yapmanız gerekiyor. Settings > Apps menüsüne erişin, sağ üst kısımdaki üç noktalı simgeye sahip olan butona dokunun. Special access > Optimize battery usage yolunu izleyin. All’u seçin ve Cube ACR’deki anahtarı devre dışı bırakın. Bu işlemler tamamen bittiğinde uygulamanızdan sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz. Uygulamanın yaptığı kayıt işlemlerine uygulamanın arayüzünden ulaşım sağlayabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir