Akıllı cep telefon pazarının önemli isimlerinin başında gelen bir işlemci üreticisi olarak adından söz ettiren Qualcomm, bugün telefon dünyası için iSIM teknolojisinin duyurusunu yaptı. Akıllı cep telefonların büyük bir çoğunluğu şu an için hala normal SIM kartlarını kullanmaya devam ediyor. Fakat son dönemler içerisinde eSIM destekli olan cep telefonlarda artış göstermeye başladı.

Hatta öyle ki eSIM Türkiye’de de çalışmaya devam ediyor bu şekilde kullanıcıları alışık olunan fiziksel SIM kartlarından kurtarıyor. 2016 yılından bu yana kullanılmaya devam eden eSIM’in yerini ise yakın gelecek içerisinde iSIM kullanılacak. Bugün içerisinde Qualcomm tarafından duyurusu gerçekleşen bu altyapı, esasında temel olarak eSIM’e benzerlik gösteriyor.

4 11

Süreç içerisinde yine fiziksel bir SIM kart bulunmuyor. iSIM, eSIM’den farklı olarak direk telefon işlemcisine entegre edilmiş bir şekilde çalışmak üzere tasarlanmış durumdadır. Bunun için ise Vodafone ve Thales ile çalışır halde bir demo gösterimi hazırlayan ve sunan Qualcomm, iSIM’in akıllı cihazlarda biraz da olsa geç yer alacağını(Farklı donanımlar için) ve birden fazla hesap desteği de sunulacağının altı çizildi.

Samsung uygun fiyatlı telefon modellerini arttıracak

Qualcomm, bu duruma ek olarak aynı zamanda iSIM’in güvenliğin daha da artıracağını, enerji verimini yükselteceğini ve sistemin telefon dışı farklı ürünlere de entegre edileceğini belirtiyor. Altyapı işlemci temelli olduğundan, bu özel işlemciye sahip olan her bir ürün gerekli olan anten donanımları ile cep telefonu ağlarına ve internet bağlantısına erişim sağlayabilirler. İlk denemeleri Samsung Galaxy Z Flip3 5G ve özel Snapdragon 888 5G işlemci üzerinde gerçekleştiren Qualcomm, sistemi ileriki zamanlarda geniş anlamda kullanmayı hedefliyor. Söz konusu Qualcomm olduğu için süreç gerçek anlamda yakın gelecek içerisinde standart bir hal alabilir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir