Alt segmentte kitle kaybeden Samsung, yeni bir strateji ile rakiplerini geride bırakmak istiyor! Şirket daha ucuz telefonlar üretecek!

Son dönemde akıllı telefon sektörünü uygun fiyatlı ürünlerle tanıştıran rakiplerinin gerisinde kalan
öncüden biri olan Samsung, Çin’e karşı mücadelesini yoğunlaştırmak için adımlar atmaya başladı. Xiaomi, OPPO ve Vivo gibi firmalarla mücadele etmenin yanı sıra alt markalarıyla da boğuşan Samsung, üretime devam ettiği ülkelerde stratejisini değiştiriyor.

Bilindiği gibi Kore devi telefonlarını Hindistan, Vietnam ve Çin’de üretilmektedir. Çin başta olmak üzere bu pazarlarda yeni bir adım atan Samsung, rakiplerine karşı verdiği mücadeleyi daha başarılı kılmak için uygun fiyatlı cep telefonu sayısını artıracak.

Samsung sadece logoyu basıyor

Telefon üreticileri, diğer tüm endüstriler gibi, maliyet ve fiyat arasındaki bağlantıyı korumaya çalışır. Ortaya çıkan ürün ne kadar yüksek olursa, belirtilen kar marjını sağlamak için son tüketici satış fiyatı o kadar yüksek olur. Bu maliyeti düşürmek için çeşitli girişimlerde bulunan üretici, yaklaşık üç yıl önce ilk ODM cihazını duyurmuştu.

Alabileceğiniz en uygun fiyatlı Samsung Galaxy modelleri

ODM (Orijinal Dizayn İmalatçısı) adı verilen bir firmayla iş birliğine imza atan Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, bu şirketlerin tasarlayıp ürettiği cihazları kendi markası altında satışa çıkarmıştı. ODM, yeterli sermaye ve donanıma sahip olmasına rağmen pazar gücü kazanamayacağına inanan ve bu doğrultuda büyük işletmeler için cihazlar geliştiren ve üreten bir üreticidir. Bu, ana şirket Samsung’un daha ucuz olması nedeniyle ucuz telefonları pazara getirmeyi kolaylaştırıyor.

Alt segmentini Çin’e kaydıran Samsung, çeşitli yeni ODM üretim telefonlarını piyasaya sürecek. Firma, fabrika, işçilik, Ar-Ge ve parça maliyetlerini düşürmeyi planlarken, çeşitli üreticilerle çok daha ucuz fiyatlar için anlaşmaya varıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Samsung doğru olanı yapıyor mu?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir