Tır kantarı, araçların AKS değerini, yani bulunduğu yüzeye uyguladığı ağırlığı ölçen, kg bazında sorunlar veren üründür. Tır kantarlarının kullanımı önemli olduğu için tırlar genel olarak öncesinde kantara girerler. Kantara girmek zorunlu olduğu için ağırlığın trafiği herhangi bir şekilde olumsuz etkileyip etkilemeyeceği belirlenir. Bu yüzden de tır kantarlarının kullanımı oldukça önemlidir.

Tır kantarları, üretim olarak genellikle alüminyum alaşımdan üretiliyor. Alüminyumdan üretilmesinin sebebi ise korozyona karşı üstten direnç sağlamasıdır. Ayrıca tır kantarlarının birbirinden farklı çeşitleri de bulunur. S tipi, lama tipi, platform tipi, baskı tipi gibi farklı seçeneklerle yük hücresi taşınır. Daha sonrasında ise üretime alınır. Bu şekilde tır kantarlarının oluşumu ortaya çıkar. Kullanım koşulları, zor olmasına rağmen tamamen başarılı şekilde kullanımı sağlanır.

Tır kantarlarında kalitenin adresi

Tır kantarıyani yük hücrelerine en kaliteli şekilde sahip olarak başarılı şekilde kullanmak mümkün olur. Üretimi kaliteli ve aynı zamanda dayanıklı olan yük hücreleri almak mümkündür. Daha sonrasında ise bu yük hücrelerinin tırlarla ilgili kullanımı sağlanır. Tır kantarlarının üretimi esnasında kullanılan alüminyum, en kaliteli dokudadır. Böylelikle uzun süre sorunsuz kullanımı mümkün olur.

Her tır aracının, kaldırabileceği en üst düzeyde bir ağırlık değeri bulunur. Bu ağırlık değerinin aşılma durumunda, kazalar ya da can ve mal kayıpları yaşanabilir. Bu yüzden de bu durumun önüne geçmek için tır kantarı kullanımı oldukça önemlidir. Ölçüm yaparken, tır kantarları araç tekerleğinin altına koyulur. Sonrasında ise kısa sürede aracın ağırlığı tespit edilir. Bu şekilde ihlal yaşanması önlenmiş olunur.

Tır kantarının çalışması

Tır kantarı alüminyumdan yapılan hassas platform ile çalışır. Bu platformda bulunan hassas yapı ile kısa sürede ölçüm gerçekleşir. Tır kantarlarının herhangi bir trafik ihlaline engel olma özelliğinden dolayı oldukça avantajlı ve kullanılması gerekli olan ürünlerdir. Tırların belirli bir ağırlık değerini geçmemesi önemlidir. Bu yüzden de tır kantarı kullanımı zorunludur. Tır kantarında farklı seçenekler ve birbirinden kaliteli modellere sahip olmak için tuna sistem sitesi, güvenle ziyaret edilebilir.

Tır kantarlarında hangi özelliklere dikkat edilir?

Tır kantarı alırken belirli özelliklere dikkat ederek almak mümkündür. Tır kantarları farklı ağırlıklar ölçmesine rağmen genel olarak tercih edilirken 60 tonluk ağırlık ölçebilen tır kantarları daha sık tercih ediliyor. Çünkü tır kantarlarının hepsi hızlı sonuç vermesine rağmen 60 tonluk olanlar da en hızlı şekilde sonuç vererek doğru şekilde ağırlığın ölçülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda özel üretim seçenekleri de bulunduğu için tır kantarlarından istenilen tona kadar üretim yapılması mümkündür. Tır kantarları ile birlikte sırların kullanımı daha güvenli bir hale gelir. Alüminyumdan üretilmesi ile de doku olarak dayanıklı olmasından dolayı uzun vade sorunsuz bir kullanıma sahiptir. Tır kantarları alarak bütün ağırlık özelliklerine ve ölçmesinin doğru olmasına dikkat edilerek en iyi şekilde kullanımı mümkün olur.

Tır kantarlarının kullanım alanları nelerdir?

Tır kantarı kullanım alanı olarak oldukça işlevli olan ürünlerdir. Kullanıldığı alanlar ise üretim, depolama, kargo, nakliye, kalite kontrol gibi pek çok alanda tercih edilir.

Özellikle işletmeler tarafından tır kantarlarının kullanımı oldukça önemlidir. İşletmelerin tır kantarları kullanarak en iyi şekilde tırları kullanmaları mümkündür. Çünkü tır kantarları ile ağırlık ölçme ve olası bir ihlalin önüne geçilir.

Kamyon kantarı

Kamyon kantarı, bir tür kaldıraç olarak da tanımlanabilir. Kamyon kantarları yine kamyonun taşıyabilecek kapasitede ağırlığını ölçerek çeşitli ihlallerin olmasını engeller. Gerek kamyon, gerek kantarları oldukça avantajlı ürünlerdir. Özellikle işletmeler tarafından kullanılması gereken bu kantarlar sayesinde tırlar ve kamyonlardaki ağırlıklar kolay şekilde ölçülebilir. Hızlı bir ölçüm yapma özelliğine sahip olan bu kantarlar, kg bazında hesaplamalar yapar. Ayrıca özellikle alüminyum alaşım şeklinde üretildikleri için de yine uzun vade herhangi bir deforme ya da hesaplama sorunu olmadan kullanılabilir. Kamyon ya da tır bulunduran firmalar ve şahsi olarak kişilerin her biri bu kantarları kullanarak ölçümleri kolay şekilde yapabilir.

Kamyon kantarlarının çalışma şekli

Kamyon kantarı çalışırken, denge mekanizması kullanılarak ve elektronik olarak çalışan bu kantarlar yükü bildirir. Daha sonrasında ise bir kamyonun alacağı maksimum ağırlık kilo bazında tespit edilir. Böylelikle kamyonların rahatlıkla alabileceği ağırlığı ölçerek bu doğrultuda bir yük yapılması sağlanır. Yük hücreleri bu konuda oldukça işlev sağlayarak kantarların kolay şekilde ölçüm yapmasına yardımcı olur.

Kamyon ve tır kantarı neden önemlidir?

Kamyon kantarı ve tır kantarı, kullanım olarak oldukça önemli olan ürünlerdir. Çünkü kamyon kantarların ve tır kantarları ağırlık birimini ölçtükleri için bu konuda yük hücreleri sayesinde maksimum taşıma kapasitelerini belirler. Bu taşıma kapasiteleri sayesinde firmalar kamyon ve tırları yükleyeceği yüklerin potansiyelini bilir.

Kamyon ve tır kantarların özellikle işletmeler ve büyük firmalar tarafından sıklıkla tercih edilir. Bu şekilde trafikte herhangi bir sorun olması ya da can ve mal kaybı yaşanması gibi durumların tamamen önüne geçilmiş olur. Çünkü tır ve kamyon kantarları üretilirken her zaman özel olarak ve çok dikkatli şekilde üretilir. En ufak bir hesaplama yanlışı yapmadan kolay şekilde bu kantarların hesaplama yapması sağlanır. Kilo bazında bir hesaplama yapan kantarlar sayesinde, tırların ve kamyonların ne kadar yük taşıyacakları konusunda hesaplama yapılmış olunur.

Kamyon ve tır kantarlarının avantajları

Kamyon kantarı ve tır kantarı alınıp kullanılmaya başlandıktan sonra bu durum oldukça avantaj sağlar. Günümüzde kullanıma gerekli ve zorunlu olan bu kantarlar özellikle işletme sahipleri için oldukça olumlu durumlara yol açar. Kamyon ve tır kantarları ile birlikte araçların taşıma kapasiteleri ölçüldüğü için ne kadarlık bir yük taşıyacakları belirlenmiş olur. Böylelikle kamyon ve tırlara yüklenecek olan yükler maksimum bu ağırlıkta yapılır. Kamyonların ve tırların kapasitesinin üstünde ağırlıklar yüklenmediği için de herhangi bir trafik ihlali durumu söz konusu olmaz.

Bu şekilde pek çok can ve mal kaybının önüne geçilerek trafik kazaları önlenmiş olur. Tır ve kamyon kantarları en doğru hesaplama ve en kaliteli üretimle beraber kullanımı her zaman avantajlı olan kantarlardır. O yüzden de geçmişten bu yana bu kantarlar her zaman özellikle firmalar tarafından sıklıkla tercih edilir. Aynı zamanda bireysel olarak da kamyon ve tır kullanıcısı kişiler bu kantarları kullanır.

Kamyon ve tır kantarında kalitenin adresi

Kamyon ve tır kantarlarının kilo bazını her zaman en doğru şekilde hesaplaması önemlidir. Ayrıca bu yük hücrelerinde birbirinden farklı çeşitleri ve modelleri bulunur. İstenilen bir model alındıktan sonra kamyon ve tırlarda bu yük hücreleri kullanılabilir. Kamyon ve tır kantarlarında en önemlisi doğru üretim yapan ve uzun vade kullanımı mümkün olan bir firmadan alım yapılmasıdır.

Kamyon kantarı ve tır kantarıalırken, kaliteli ve en doğru hesaplamanın yapılacağı bir adresten hizmet almak gerekir. Böylelikle doğru hesaplamalarla birlikte kamyonların ve tırların güvenli şekilde kullanılması sağlanır. Yük hücreleri konusunda doğru üretim yapan ve aşınma deforme gibi sorunlar olmadan kullanımının olacağı kantarlara sahip olmak gerekir. Bu yüzden de kamyon ve tır kantarlarında en kaliteli hizmet almak için https://www.tunasistem.com.tr/ sitesi ziyaret edilebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir