Apple, kullanıcılarının temel tamirleri kendilerinin yapmasına olanak tanıyan “kendin tamir et” programına yeni cihaz seçenekleri ekledi.

Dünyanın en önde gelen şirketi olan Apple, 2022’nin ilk çeyreğinde yeni bir atılımla ‘kendin tamir et’ uygulamasını başlattı. Temel düzeyde problemlerin Apple kullanıcıları tarafından tamir etmesini ve bu alanda yetkinlik kazanmalarını sağlayan hizmet ilk olarak da Apple hikâyesinin başladığı yer olan ABD’de hizmete girdi. Yeni bir gelişmeyle Apple, kullanıcılarının kendi cihazlarını dışarıdan ek bir yardım almadan tamir etme imkânı sunan programına yeni cihazlar eklediğini duyurdu. İçeriğin devamına göz atın ve detaylara hemen ulaşın!

Apple Kendin Tamir Et Programı nasıl işliyor?
Apple Kendin Tamir Et Programı nasıl işliyor?

Apple, Kendin Tamir Et Programına yeni eklenen cihazlar

Apple’ın kullanıcıların kendi cihazlarını kendilerinin tamir etme imkânına ulaşmasını sağlayan kendin tamir et programı şu anda başta Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere gibi pek çok Avrupa ülkesinde kullanılmaktadır. Son gelişmelerle Apple, kullanıcıların iPhone, iPad ve Mac gibi çeşitli cihazlarını onarabilecekleri geniş kapsamlı hizmete yeni çeşit modeller eklendi.

Bununla birlikte Apple’ın en son modelleri olan; iPhone 15 ve M2 destekli Mac kullanıcıları da şirketin kendin tamir et hizmetinden yararlanabilecektir. Bahsi geçen cihazlar kendin tamir et programına;  iPhone 14 ve M2 gücündeki bilgisayarların programa dâhil olmasından sonra gerçekleşti.

Şimdi gelelim eklenen yeni cihazlara, teknoloji devi Apple’ın “kendin tamir et hizmetine yeni eklenen cihaz seçenekleri arasında; iPhone 15 serisi, Mac Pro, Mac Studio, 16 inçlik MacBook Pro ve 15 inçlik MacBook Air gibi çeşitli modeller vardır. Ayrıca belirtmekte fayda vardır ki programın eriştiği ülkelerde genişletildi. Yeni bir kararla; Hırvatistan, Hollanda, Portekiz, Yunanistan ve Danimarka gibi ülkelerde dâhil olmak üzere 24 yeni ülkede kullanımda olacağı gelişmesi de elimize ulaştı.   

Kendin Tamir Et Programı nasıl işliyor?

 Programdan faydalanmak isteyen Apple kullanıcılarının, ilk olarak cihazlarıyla beraber gelen onarım kılavuzu’nu incelemeleri gerekiyor. Buna ek olarak Apple’ın internet sitesinde bulunan; “özel onarım” kısmına göz atmaları da lazım. Geriye ise sadece, gerekli parçaları “Self Servis Onarım Mağazası”’ üzerinden sipariş etmesi yeterli olacaktır.

Lakin bir dipnot düşmek gerekir ki; şirketin böyle bir hizmet sunmasına rağmen kullanıcıların çoğunluğunun tercihi çok farklı. Kullanıcılar, cihazlarının güvenliğinden emin olmak amacıyla kendileri yapmak yerine profesyonel yardım almayı tercih ediyorlar.

Peki, sizin görüşlerinizi alalım. Apple’ın kendin tamir et programı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce başka hangi cihazlar gelmeli? Son olarak bu program sizce de kullanışlı mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Teknoloji Devi Apple’ın Kendin Tamir Et programına getirdiği yenilikler!”

  • Hasan Orhan
    18 Aralık 2023 at 01:12

    Bu yazarın kalemini beğendim, buraya daha çok yazılar atması dileğiyle… Basın bu adama parayı alın işe