Yıllardır içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulamaya çalışan teknoloji devi Toshiba, son hisse alımları sonrası kurumsal şirketten “Patron Şirketi” olmaya doğru gidiyor.

Toshiba Satılıyor Mu?
Toshiba gibi teknoloji devi borsadan çekilebilir.

Toshiba, yakın zamanda atacağı adımların arasında borsadan çekilmesi düşünülüyor. Köklü şirketlerin başında gelen Toshiba, son zamanlar sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Teknoloji devi şirketinde yaşanan anlaşmazlıklar ve bunun sonucunda gelirlerin düşmesinden dolayı Toshiba’yı batmanın eşiğine getirdi. Fakat bu köklü geçmiş, korkulanın olmasına duvar oldu. Buna rağmen yaşananlar, Toshiba’yı kötü etkiledi.

Teknoloji Devinin Patron Şirkete Dönüşümü

Yaşanan son gelişmeler, teknoloji devinin Tokyo Menkul Kıymetler Borsasından (TSE) çekilebileceğini akıllara getiriyor. Teknoloji devi, özel sermaye şirketi Japan Industrial Partners’in liderliğindeki şirketler birliğinin, hisselerinden yüzde 78,65 oranında yaklaşık olarak da 14 milyar dolara satın aldığını açıklandı. Böylelikle Toshiba’nın üçte ikisinden fazlası için yatırımcıya yer kalmadı.

Toshiba’nın yatırımcılardan sadeleştirmek ve çoğunluk hissesinin sadece bir grubun/kişinin elinde kalmış olması sebebiyle, şirketin patron şirketi haline gelmesine sebep oldu. İşte bundan dolayı da 1949’dan beri TSE’de listelenen hisselerin borsadan çekilebileceği anlamına geliyor. Borsadan çekilme hemen gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. 2023’ün son çeyreğine doğru her şeyin netleşmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkili isim, Toshiba’nın akıllara gelen ilk ismi Taro Shimada oldu. Shimada, yeni bir hissedar ile yeni bir geleceğe doğru adım atabileceklerini açıkladı. Tüm bunların Toshiba’nın geleceğini nasıl etkileyeceğini önümüzdeki günlerde görebilmemiz mümkün hale gelecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir