Bu yıl Adana’nın ev sahipliği yapmaya hazırlandığı TEKNOFEST 2024 başvuru almaya devam ediyor. TEKNOFEST 2024’e katılabilmek için 20 Şubat 2024’e kadar başvuru yapabilirsiniz.

TEKNOFEST 2024, 46 ana kategori ve 117 alt kategoride teknoloji yarışmaları düzenlemeyi amaçlıyor. İlkokul, ortaokul, lise, lisans ve lisansüstü, mezun, girişim ve özel sektör gibi kategoriye kadar teknoloji tutkunlarına 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak.

Akıllı Ulaşım, Biyoteknoloji İnovasyon, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Çip Tasarım, Dikey İnişli Roket, Eğitim Teknolojileri, Engelsiz Yaşam ve Teknolojileri, Helikopter Tasarım, Hyperloop Geliştirme, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Su Altı Sistemleri, Jet Motor Tasarım, Sürü İHA, Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Liseler Arası İnsansız Hava Araçları, Model Uydu, Pardus Hata Yakalama ve Öneri, Roket, Sağlıkta Yapay Zeka,  Sanayide Dijital Teknolojiler, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Tarım Teknolojileri Savaşan İHA, gibi yarışmalara başvuru yapabilirsiniz.

Hack Masters, Robotik, Travel Hackathon, Türkçe Doğal Dil İşleme, Teknofest Drone Şampiyonası, World Drone Cup, İnsansız Deniz Aracı, Akıllı Wifi Kapsama Yarışmaları’nın başvuruları ise henüz başlamadı. 

Teknofest

TEKNOFEST Nedir?

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye’nin kendi yerli teknolojisini geliştirme süreçlerinde kritik rol oynayan kurum ve kuruluşlarca desteklenen, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Nihai amaç Türkiye’nin savunma sanayiindeki stratejisini, geleceğini ve devam eden projelerle ilgili son gelişmeleri sergileyebileceği bir platform haline gelmesini istemektir.

Festival kapsamında çeşitli seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları, teknoloji sergileri, uluslararası girişim zirvesi düzenlenir; paraşütle atlama, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gibi benzeri yerel-uluslararası kuruluşların hava gösterileri gerçekleştirilir. Festival bir yıl İstanbul’da bir yıl da Anadolu illerinden birinde yapılacak şekilde düzenlenmiştir.

Bu festival, Türkiye teknoloji ekosisteminin büyümesine katkıda bulunmayı ve genç nesilleri bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarına ilgi duymaya özendirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin ulusal teknoloji ve inovasyon hedeflerini destekliyor.

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir