Nörodejenaratif hastalıkların tedavisinde çalışmaları geliştirmek isteyen Teitur Trophics’a düzenlenen Seri A turda 28 milyon euro yatırım yapıldı. Industrifonden, Innovestor’s Life Science Fund ve P53 Invest  katıldığı tur Sunstone Life Science Ventures ve Sound Bioventures tarafından yönetildi.

Şirket, 2020 yılında Simon Molgaard, Anders Dalby, Mathias Ollendorff ve Simon Glerup tarafından kuruldu. Yatırım alan girişim, Parkinson, Frontotemporal Demans ve Huntington Hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıklara yakalanan kişiler için tedaviler geliştiriyor.

Biyoteknoloji şirketi Teitur Trophics, sinir sisteminde işlevi koruyan yeni bir mekanizmaya sahip, sınıfının birincisi dairesel bir peptit geliştirdi.  göre lider ilaç adayı TT-P34 subkütan olarak uygulanıyor ve Huntington Hastalığı, Parkinson Hastalığı ve FTD (Frontotemporal Demans) hastalığı için deney hayvanlarında güçlü, beyne özgü etkiler gösteriyor.

Teitur CEO’su Simon Mølgaard:

“Finansman, sınıfının birincisi, lider ilaç adayımız TT-P34’ü aday seçiminden klinik geliştirmeye taşımamıza ve aynı zamanda yenilikçi peptitlerden oluşan yeni boru hattımızı geliştirmemize olanak tanıyacak.” dedi.

Sound Bioventures’tan Casper Breum:

“Nörodejeneratif hastalıklara karşı anlamlı bir etki yaratma ve hastaların yaşam kalitesini iyileştirme potansiyeline sahip böylesine yenilikçi bir Şirketi desteklemekten gurur duyuyoruz.” dedi.

Teitur Trophics alınan yatırımla ilaç adayı TT-P34’ün klinik çalışmalarının ilerletilmesini sağlayacağını belirtiyor.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir