Son dönemlerde yeni tanıtımlarıyla dikkat çeken TCL, bugün farklı bir etkinliğe daha imza attı. Türkiye’de Bilkom ile çalışan şirket, yeni Google TV modellerini ve teknolojilerini tanıttı.

2021 yılının küresel Android TV pazarının 1 numaralı ismi olan TCL, televizyon sektöründe iddiasını sürdürüyor. Yakaladığı başarı ile LCD TV pazarında ikinciliğe yükselerek küresel pazarda söz sahibi olan marka, bugün özel bir tanıtım gerçekleştirdi. Türkiye’de yapılan tanıtımda; TCL X925 Pro, C935, C835, C735, C635,P635 ve P735 TV modelleri, C-Fresh klima serisi, Sweeva 6000M ve 6500M isimli moplu robot süpürge modelleri ve Breeva Pro400 Premium hava temizleyici modeli tanıtıldı. 

TCL öğrencilerin farklı ihtiyaçlarına özel çözümler sunuyor

TCL’den Google TV’de bol seçenek

Yeni modellerin tanıtılmasıyla birlikte Türkiye’de Google TV ürün gamında en zengin seçenekler sunan marka olarak dikkat çeken TCL, TV pazarındaki rekabeti de arttıracak. Diğer elektronik cihazların TV ile daha uyumlu olmasını sağlayan Google TV’ler üstelik kişiselleştirme ve çocuk profili gibi özellikleriyle de dikkat çekiyor.

 “Yeni modeller büyüme yolculuğumuzun lokomotifi olacak”

Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya
Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya

Tanıtımda TCL ve Bilkom işbirliğine değinerek yeni teknolojiler hakkında açıklamalarda bulunan Bilkom Genel Müdürü Fikret Ballıkaya TCL ile yerli üretimin müjdesini 2 yıl önce verdiklerini hatırlattı. “2 yıl önce önemli bir adım atmış ve TCL’nin yüksek teknolojisini Türkiye’ye taşıyarak yerli üretimin müjdesini vermiştik. Bugün ise iş birliğimizi bir üst seviyeye taşıyoruz. Tamamına yakını yerli üretim olan yeni TV ailesi ile Türkiye’nin en geniş Google TV ailesini Türk pazarına sunuyoruz. Yeni dönemde TCL’nin global TV pazarı liderliğini Türkiye’ye taşıma hedefiyle yolumuza güçlü bir şekilde devam ediyoruz.” diyerek değerlendirmelerde bulunan Ballıkaya, konuşmasında daha iyi başarılara ulaşılmak istendiğini de vurguladı.

tcl yeni google tv modellerini tanitti 4
TCL Electronics Afrika ve Orta Doğu Genel Müdürü Sunny Yang 

Ballıkaya’nın ardından ise sahneye TCL Electronics Afrika ve Orta Doğu Genel Müdürü Sunny Yang çıktı. Yang ise açıklamasında “TCL, Türkiye’de kısa zamanda önemli bir büyüme katetti ve bu büyümeyi etkili bir bölgesel planlama ile gelecek hedeflerimize taşımak istiyoruz. TCL dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Türkiye’de de insanların hayatlarında mükemmelliği sürdürmeleri için onlara ilham olma tutkusu ile hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edecek.”dedi. TCL Electronics Kıdemli Bölge Müdür’ü Timo Xu ise “Türkiye’deki tüketicilerimize birinci sınıf bir sinema deneyimi sunmak için TCL’in en yeni nesil Mini LED ve QLED C serisi TV’lerini, son teknoloji taze havalı C-Fresh serisi klima ve ekosistem ürünlerini piyasaya sürmekten gurur duyuyoruz.’’dedi.

Türkiye’de üretilen İlk Mini LED Google TV modeli tanıtıldı

tcl yeni google tv modellerini tanitti

Tanıtımda en çok dikkat çeken modellerden birisi Türkiye’de ilk defa üretilen mini LED Google TV oldu. TCL C835 ve C935 modelleriyle tanıtımı yapılan ürünlerde görüntü kalitesi arttırılmış durumda. Modelin EISA Award’da 2022-2023 Premium Mini LED TV ödülünü aldığını de hatırlatmak gerekiyor.

tcl yeni google tv modellerini tanitti 1
TCL X925

TCL X925 Pro Mini LED 8K Google TV ise ekran özellikleriyle dikkat çekiyor. 2800 nit parlaklığa sahip olan model, canlı ve renkli görüntülerde OD-Zero teknolojisinden yararlanıyor.

tcl yeni google tv modellerini tanitti 2
C735

Şirketin C735 ve C635 modelleri ise Üstün QLED 4K teknolojisi ile dikkat çekiyor. EISA Award’da ödül alan bir diğer model olan C735, 2022-2023 Best Buy LCD TV ödülüne layık görüldü. Üstelik bu modelin Türkiye’de bir ilk olma özelliği de var. Zira Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk 98’’ QLED Google TV’si C735’e ait.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir