TCL 5G destekli yeni tablet modelini resmen duyurdu. TCL TAB Pro 5G olarak adlandırılan yeni model, markanın tablet sektöründeki yeni kozu olacak.

TCL tarafından tanıtımı yapılan tablet, şirket tarafından fiyat performans özellikleriyle ön plana çıkarıldı. Apple ve Samsung gibi sektör devlerinin benzer tablet modellerine göre yaklaşık 200 dolar daha ucuz olan TCL TAB Pro 5G, böylece sektörde daha cazip bir fiyat ile şansını deneyecek. Üstelik tablette 5G desteğinin de olması, TCL’nin yeni modelini daha fazla ön plana çıkarıyor.

TCL TAB Pro 5G özellikleri neler?

Tanıtımda yer alan detaylara göre TCL TAB Pro 5G Qualcomm 480 5G yongasından güç alıyor. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip olan yeni model, bu sayede performansıyla da oldukça iddialı. Üstelik daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyanlar için bir de microSD kart desteği eklenmiş durumda. Ek alan sayesinde depolama alanını 1 TB’a kadar çıkarabilmek mümkün. Bataryada 8000 mAh kapasiteli pil, standart kullanımlarda 17 saate kadar kesintisiz kullanım sağlıyor. Üstelik ters kablosuz şarj desteği de bulunuyor.

TV şirketi olarak bilinen TCL, farklı ürünlerde son zamanlarda iyi bir çıkış yakalamış durumda. Bu bakımdan TCL TAB Pro 5G ile birlikte beklentilerin üzerinde bir satış yakalayabilir. TV alanında olmasına rağmen tablette özellikle ekran özeliklerinden biraz kısılmış. 60 Hz yenileme hızına sahip olan ekran, 1200 x 2000 çözünürlüğü destekliyor. 10.36 inç büyüklüğündeki IPS panel, HDR desteğine de sahip.

Tabletin kamera özeliklerinde ise görüntülü görüşme gibi temel ihtiyaçlar için yeterli seviyede donanımların tercih edildiği görülüyor. 8 MP ön kamera ve 13 MP ana kameraya sahip cihaz, çok fazla kamera performansına ihtiyaç duymayanlara hitap ediyor.

TCL TAB Pro 5G kaç para?

TCL TAB Pro 5G modeli 400 Dolar karşılığında satışa çıkarılmış durumda. Başlangıç aşamasında sadece Verizon anlaşmasıyla satılacak olan cihazın, hangi ülkelerde satılacağına yönelik yol haritası belli değil. Bu bakımdan markanın gelecek dönemlere yönelik planları için yeni bir açıklama ve duyuru yapması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir